5 dolog, amit a férfiak szeretetnek álcáznak, pedig igazából csak manipuláció

Szőke Angéla
Írta: ,

Volt egy barátom, aki egyszer azt mondta, hogyha elhagynám, belehalna. Még fiatal voltam, fülig szerelmes, és ezt a világ legromantikusabb dolgának tartottam. Elhittem, hogy tényleg annyira szeret, hogy képtelen lenne nélkülem élni. Amikor évekkel később rájöttem, hogy ő nem egy hősszerelmes, hanem pusztán egy végtelenül önző, manipulatív fiú, már nem volt annyira vicces, amikor azzal fenyegetett, hogy tényleg öngyilkos lesz, ha nem megyek vissza hozzá. Természetesen nem fogadtam vissza, ő pedig él és virul - gondolom, a mai napig szerelmesen duruzsolja más lányok fülébe, hogy nem tudna nélkülük élni. Íme öt példa a rejtett manipulációra, amit könnyű kedveskedésnek álcázni.

Egy kapcsolat elején, a rózsaszín ködös időszakban a párok hajlamosak arra, hogy állandó telefonos vagy online összeköttetésben legyenek, amikor fizikálisan nincsenek együtt.

Ezzel nincs is semmi gond, csak ha már jó pár hónapja jártok és ő akkor is folyamatosan hívogat, amikor tudja, hogy a barátnőiddel lógsz, az már nem cuki és nem kedveskedés.

Ha nem válaszolsz neki egyből, ő pedig egyre ingerültebben írogat, akkor az azt jelenti, hogy csak csekkolni akar téged, és ez tipikus manipulatív viselkedés.

Ő csak azért hagyott egy tucat üzenetet a telefonodon és azért hívott tízszer, mert úgy aggódott érted... Ugyan tudta, hogy szaunázni mentél a lányokkal és nem lesz nálad a telefon, de nagyon féltett és tudni akarta, hogy minden rendben van-e.

Jellemző viselkedés minden birtokló típusú férfira – nem engedi, hogy jól érezd magad nélküle és folyamatosan bűntudatot akar kelteni benned.

Ez nem egy normális, törődő barát viselkedése, hanem egy önző, hisztis kisgyereké.