Ezért nem éri meg kutakodni az exed után Facebookon

Írta: ,

A szakítás egyik legnehezebb része az, hogy olyan személy távozik az életedből, aki előtte a mindennapjaid részese volt. Ő volt az, aki rögtön elmesélte, ha valami vicces vagy szomorú történt vele, te pedig ébredés után neki írtál először. Aztán hirtelen mintha elvágták volna a fonalat; egyik napról a másikra nem tudsz róla semmit.

Mindenki csinálja, maximum nem beszél róla Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Mindenki csinálja, maximum nem beszél róla

Rövidesen pedig úgy kezded érezni, hogy ezt a hirtelen keletkezett űrt egyszerűen muszáj valamivel betapasztanod. Muszáj tudnod, legalább egy kicsit, hogy mi történik az életében.

És ehhez már nincs szükség arra, hogy felhívd telefonon, hiszen megteheted titokban, egyetlen kattintással a Facebookon.

Őszintén, létezik olyan ember, aki ne leskelődött volna az exe után a neten? Kizárt! Mert sajnos a közösségi médiának megvan az a vonzereje, hogy tálcán kínálja elénk a lehetőséget egy kis kutakodásra, mi pedig bármennyire is igyekszünk ellenállni, végül csak elcsábulunk egy kicsit.

Kezdetét veszi a spekulálás Kép forrása: beautyeternal.tumblr.com

2/5 Kezdetét veszi a spekulálás

Eleinte azzal hitegetjük magunkat, hogy csak gyorsan vetünk rá egy pillantást, és már el is felejtjük az egészet. Egy "ártatlan" ellenőrzéssel viszont elég nagy problémák lehetnek.

Ugyanis amint rákattintasz az exed profiljára, már át is változol FBI nyomozóvá, és kezdetét veszi a kombinálás.

Kik lájkolták az új profilképét? Hát persze, hogy az a csaj is nyomott rá egy szívecskét, akit amúgy sosem kedveltél. Tuti, hogy már az első randit tervezgetik!

És kik az új ismerősök? Ha akad köztük lány, szinte már biztos is vagy abban, hogy megismerkedett valakivel. És hidd el, ez először olyan érzés lesz, mintha szíven ütöttek volna...

A továbblépés így szinte lehetetlen Kép forrása: 500px.com

3/5 A továbblépés így szinte lehetetlen

Mondhatsz bármit arról, hogy mennyire utálod, mennyire haragszol rá, és hogy szóba sem állnál vele, a világ összes kincséért sem. De a helyzet az, hogy ha valakire napi szinten rengeteget gondolsz, és figyeled, mit csinál a neten, azt a személyt valójában szereted.

És még ha nem is beszéltek egymással, lényegében akkor is folyamatos konktakban vagytok. Továbbra is az életed része, csak éppen nem aktívan, ami talán még nehezebb is bizonyos szempontból.

Hiszen kicsit olyan ez, mintha egy tévén keresztül néznéd a mindennapjait, aminek te már nem vagy szereplője. A továbblépés, a lezárás lehetetlen, ha szinte kínzó késztetést érzel arra, hogy megnézd, van-e a falán arra utaló jel, hogy új barátnője van.

Folyamatosan a fájdalomba kapaszkodsz Kép forrása: fadedandblurred.com

4/5 Folyamatosan a fájdalomba kapaszkodsz

Ha kezedbe fogsz egy forró lábast, és elkezdi égetni a kezed, mit csinálsz vele? Leteszed azonnal, vagy tartod még egy darabig?

Természetesen az előbbi, hiszen nincs szükséged fájdalomra és harmadfokú égési sérülésekre. Amikor viszont beindul az ex utáni leselkedés, azzal valójában épp a fájdalomba kapaszkodsz.

Nem fizikailag, hiszen nincsen külső nyoma, de a lelki sérülés maradandó lehet, és még elviselhetetlenebbé válik hosszú távon.

Minden alkalommal, amikor végigfutod a falát, elkeseredsz, dühös és csalódott leszel, ezeket a szélsőséges érzéseket pedig újra és újra átéled, mintha egy mókuskerékben rekedtél volna meg, amiből akárhogy próbálsz, sehogy sem tudsz kiszabadulni.

5/5 Igazából te sem vagy rá büszke

És bár ha nem is mondod ki, a szíved mélyén jól tudod, hogy egyáltalán nem kellene nézelődnöd utána. Amikor a legjobb barátnőidnek sem szívesen vallod be, akkor tudatosul benned igazán, hogy ez nem olyan dolog, amire büszke vagy.

Hiszen ez az egész kicsit olyan, mintha a srác ablaka előtt állnál, és néznél be a lakásába; csak éppen virtuális módon. Valljuk be, ez azért cseppet sem egészséges.

Bár nehéz lesz, de muszáj megálljt parancsolni a kísértésnek, és búcsút venni a netes kutakodásnak. Állítsd le a követést, vagy akár töröld az ismerőseid közül. Ha utóbbira képes vagy, az jelenti igazán azt, hogy tényleg tovább is szeretnél lépni, és nincs benned remény arra, hogy ismét együtt legyetek.