Ezért hallgass szerelmi ügyekben a nagyszüleidre

Írta: ,

A nagyszülők már túl vannak az élet kifürkészhetetlen csapdáin, és szeretnek is róluk mesélni, önzetlen tanácsokat adni. A féltés nem olyan erősen tombol bennük, mint a szülőkben, ezért érdemes hozzájuk fordulni szerelmi ügyekben is. Cikkünket „A Suutari-levelek” című könyv ihlette, ami egy igazi beavatási szertartás a nagyszülőktől a párválasztásról és a szerelemről.

Türelem Kép forrása: behance.net

1/5 Türelem

Egy kapcsolat fejlődése olyan, mint a folyók egyesülése – fokozatosan történik meg, mielőtt a tengert elérik. Különbözőek a gyökereitek, ahonnét eredtek, de útközben egyes részeitek megtalálják egymást…

Idősebb korban már mindkét fél belátja, hogy bár a boldogságot egyedül is meg kell élni, mégis mindenki vágyik a másik fél melletti kiteljesedésre. Ha boldoggá szeretnéd tenni a másikat, az a legjobb út a saját boldogságodhoz is. A kapcsolat viszont csak akkor tud elmélyülni, ha az eltökéltség kölcsönös, és ketten hajtjátok életetek csónakját.

Pöttyös bögre Kép forrása: theberry.com

2/5 Pöttyös bögre

Ha valaki mindig is pöttyös bögrét akar, erre vágyott, de nincsen a közelben egyetlen bögre sem, az ember hajlamos inni a kristálypohárból. Azután, ahogy telik az idő, egyre jobban zavarja, hogy kristálypohárból kell innia, így elkezdi rávenni a kristálypoharat, hogy legyen már bögre… ahelyett, hogy keresne magának egy bögrét.

Nagyon fontos tanács, hogy olyan párt válassz, akire igazán vágysz, és ne érzed az állandó késztetést, hogy átformáld.

Ez nem azt jelenti, hogy csak a hibátlan lehet tökéletes, és hogy nem kell majd alkalmazkodni és áldozatokat hozni egymásért, de lássuk be, nem szólhat az egész életed lemondásról. A bögre szabálya, hogy aki bögrét szeretne, az igyon abból, és hagyja, hogy más boldog legyen a kristálypohárral. El kell döntened, hogy dolgozni szeretnél egy férfin, vagy boldog akarsz lenni. Az ellentétek vonzzák egymást, de nem tartanak össze egy életen át. Minden a párjával illik össze; egy pár cipő sem egyforma, de a legfontosabb dolgokban megegyeznek.

Anyai vagy férfi ösztön? Kép forrása: bloglovin.com

3/5 Anyai vagy férfi ösztön?

Összeházasodtak, és boldogan éltek, míg meg nem haltak, vagy míg el nem érkeztek a családalapítás kérdéséhez. A legnagyobb hiba, ha elfeledkezel arról, hogy a férfiak később érnek, és fel kell nőniük ahhoz, hogy felelősséget vállaljanak a családi életért. A nőkben ez ösztön, a férfiakban azonban egy hosszas érési folyamat utáni döntés. A gyerekeknek akkor kell jönniük, amikor mindkét fél megérett rá, és közösen felelősséget akarnak és tudnak vállalni. A nagyszülők régi ideája sokat segíthet a zűrzavar enyhítésében, azt azonban ők is felismerik, hogy a fiataloknál ezt át kell ültetni a mai élethelyzetek és körülmények közé.

 „Aki manapság családot alapít, úgy érezheti magát, mint aki háborgó tengeren építi a tutajt az átkeléshez. Márpedig tízméteres hullámokon, süvítő szélben nem lehet jó tutajt építeni. Tehát, ma nagyobb szükségünk van egy talpalatnyi szárazföldre, ahonnan kiindulhatunk, mint bármikor.

A beszélgetés szertartása Kép forrása: bloglovin.com

4/5 A beszélgetés szertartása

Ne keverd össze a szeretetet a vonzalommal. A boldogsághoz szükséged lesz arra, hogy mindig mindent meg tudj osztani a másikkal, és hogy a férjed hagyja, hogy szeresd.

A házasság egy olyan oázis, amelyet a beszélgetés patakja éltet.

Nem baj, ha csend van, ha élvezitek együtt a csendet. De ha már nem tudtok mit kezdeni vele, akkor kell elgondolkodni azon, hogy a gyerekek egyszer elhagyják a fészket, de ti ketten ott maradtok egymásnak. Ezért tartózkodj az olyan férfitól, akivel nem tudsz bármiről beszélgetni, helyette olyat válassz, akihez vonzódsz, és akivel összeillesz.

5/5 A megértéshez az elfogadás a kulcs

Ne felejtse el, hogy nagyon fontos, mikor néz meg egy növényt. A picike magról még senki nem hinné, hogy valaha hatalmas óriásfenyő lesz. Az első konfliktusokon nehezebb átlépni, ha nem érted meg a másik gyökereit.

Pedig ez annyira fontos, mint amikor azt mondják, hogy minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme, vagy hogy sziklára építsd a házad homok helyett. A gyökerek sokszor fontosabbak, mint a szárnyak, ha meg szeretnéd érteni a másikat. Természetesen ez egy hosszabb folyamat, mint amikor a hagymáról lebontod az egyes rétegeket, de ha megismered a gyökereit, akkor megérted majd a szándékát, a szokásait és a tudását. Ezután tudni fogod, mi jelenti a kapcsolat mélységét: az Elfogadás.