Ezekből a tulajdonságokból következtethetsz arra, hogy nem érdemes vele tervezned

Írta: ,

Egészen más tulajdonságokat keres az ember akkor, amikor futókalandra vágyik, és akkor, amikor már valóban a nagy Ő után kutat. De milyen vonások engednek arra következtetni, hogy a kiszemelteddel nem érdemes hosszútávon tervezned?

Rosszfiús típus (volt?) Kép forrása: stephaniesterjovski.com

1/5 Rosszfiús típus (volt?)

Minden rosszfiú azért rosszfiú, mert elhiteti a nőkkel, hogy már nem az. Helytelenül rásütjük ezt a bélyeget minden férfira, aki szabadosabb életvitelt folytat, de igazság szerint vannak, akik teljesen nyílt lapokkal játszanak, és sosem állítják magukról, hogy megkomolyodtak.

De mi a helyzet, ha te is kifogtál egy olyan pasit, aki egyértelműen a nők bálványa, és ezt világéletében ki is használta? Nem feltétlenül van ezzel gond, sokan tényleg megkomolyodnak és leállnak korábbi életvitelükkel, ha megtalálják a nagy Őt.

Azonban, ha vannak kételyeid a hűségét illetően, és egyébként sem volt rá jellemző, hogy hosszútávon kitartott volna bárki mellett, akkor sajnos esélyes, hogy ez nem mostanában fog változni.

2/5 Túlságosan barát-központú az élete

Természetes, hogy az embernek vannak barátjai, és kifejezetten egészséges, ha őket megtartja komoly kapcsolat mellett is. Ez a viszonynak szintén kedvez, hiszen, ha van kivel beszélgetni, időnként szórakozni, akkor jóval kevesebb feszültséget, problémát viszünk haza.

Azonban a komolytalanságot, kapcsolati éretlenséget nem is lehetne mással jobban példázni, mintha állandóan a haverok kerülnek előtérbe – persze veled szemben.

Szombat este? Akkor egyértelműen buli a srácokkal. Szabadság? Akkor fesztivál a haverokkal. Szóba se kerül, hogy közösen lazítsatok egyet a hétvégén, vagy kettesben menjetek nyaralni a szabadság alatt.

Márpedig idővel előnyben kell részesülnie a kapcsolatnak és a családnak a haverokkal szemben.

Nem éppen megbízható Kép forrása: thefashionisto.com

3/5 Nem éppen megbízható

Ezt most nem kapcsolati szinten értjük, hanem nagy általánosságban. Ha nem tudsz rá támaszkodni, mert nem kellően megbízható, akkor az részben gyerekes mivoltára utal, részben pedig arra, hogy nem nőtt fel egy igazi kapcsolat komolyságához.

Nagyon egyszerűen rájöhetsz arra, rátok is illik-e ez a leírás: ha van valami gondod, hozzá fordulsz elsőként? Ha a válasz igen, akkor teljesen jó úton haladtok, és nem is kérdés köztetek, támaszkodhattok-e a másikra.

Azonban, ha először kénytelen vagy anyukádnak, barátnőidnek telefonálni, akkor nagy eséllyel nem ő az a férfi, akire minden helyzetben fel tudsz nézni, és aki biztosít támogatásáról.

Márpedig ez nagyon fontos akkor, ha hosszútávon terveznél vele!

Egyszerűen felelőtlen és éretlen Kép forrása: photogrist.com

4/5 Egyszerűen felelőtlen és éretlen

A férfiak nehezebben érnek, és ez a párkapcsolataikat illetően is megmutatkozik. Sokuknál probléma, hogy a korban hozzájuk illő nőknek már jóval komolyabb terveik vannak, mint amikre ők felkészültek.

Nyilván nem igaz ez mindenkire, de az átlagot tekintve mégis beszélhetünk erről a dilemmáról. Sanszos, hogy te is szembesülsz ezzel, ha veled egykorú, vagy fiatalabb a barátod, de még akkor is előfordulhat, ha némileg idősebb.

És, hogy mik az intő jelek? Pl. az, ha még mindig erősen kötődik a szüleihez, esetleg náluk lakik. Nincs félretett pénze, legújabb célja pedig az, hogy másik mobilt vegyen. Nem tudja, mivel akar foglalkozni, éppen az aktuális lehetőségekbe próbál belekapaszkodni.

Ami pedig egyértelműsíti éretlenségét: ezek a problémák egyáltalán nem is aggasztják.

 

Nem igazi apatípus Kép forrása: vogue.com

5/5 Nem igazi apatípus

Ha nem tervezel családot, nem szeretnél gyerekeket, akkor persze ez a pont nem mérvadó esetedben. De ha el sem tudod képzelni, hogy egyszer ne legyél anya, akkor ideje őszintének lenned magaddal.

Ő is amolyan apatípus, családfő-jelölt? Nyilván nem mindenki születik vérbeli apának, de ez nem is olyan szerep, amit ne kellene folyton tanulgatni, csiszolgatni.

Azonban, ha ő egy hörcsöggel sem boldogul, és elhúzódik a gyerekek elől, mert még az érintésüktől is retteg, akkor sanszos, hogy nem kifejezett apatípus, és nem is lesz az. Beszéltetek már egyáltalán a családalapításról?

Sokan félnek feszegetni ezt a témát, pont azért, mert eleve tudják, mi lesz a válasz. A kérdés az, vársz a csodára, vagy észreveszed már most az intő jeleket?