Ebből a kérdésből kiderítheted, meddig fog tartani a mostani párkapcsolatod

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ebből a kérdésből kiderítheted, meddig fog tartani a mostani párkapcsolatod

A kapcsolat elején, amikor még minden rózsaszín ködben úszik, nem is kérdés, hogy örökké a barátoddal akarsz lenni. Természetes folyamat, hogy ez az állapot idővel alábbhagy, és előbb-utóbb mindenki szembe találja magát a gondolattal: vajon tényleg ő az Igazi? Vajon ez a kapcsolat kiállja az idő próbáját? Létezik azonban egy kérdés, ami segít megjósolni, mennyire erős a kettőtök közötti kötelék.

Miután megbeszéltétek a problémákat, és jobban érzed magad, próbáld meg tényleg elengedni a gondokat. Fókuszálj ezek után a pozitív emlékekre.

Mi volt a kapcsolatotok legszebb időszaka? Mik azok az apróságok, amiket a párod csinál, és számodra olyan sokat jelentenek?

Ez lehet akár az, hogy virágot vesz neked néha, vagy ahogy átölel, amikor ledőlsz mellé az ágyba. Bármi, ami neked fontos!

Adj időt magatoknak, majd néhány hónappal később tedd fel magadnak ismét a kérdést: mi a kapcsolatotok története?

Ha végre a szép emlékek kerülnek előtérbe, tudhatod, hogy jó úton haladtok! Ha viszont semmi sem változott, ideje átvenned magadban, hogy miért is vagy még részese ennek az állapotnak.

Pozitív vagy negatív? Kép forrása: junebugweddings.com

Nos, a dologban a döntő tényező az, hogy mit emeltél ki inkább: a pozitív vagy a negatív részeket?

John Mordechai Gottman író szerint ugyanis ezzel meg lehet jósolni, a kapcsolat mennyire erős és hosszú távú.

Ő úgy véli, egy pár története ennyire sokat számít a jövő szempontjából, hiszen ezáltal derül ki, mi az, ami a felek életében jelentős esemény volt.

Ha valaki a negatív részeket emeli ki, azzal akaratlanul is elkezdi felbosszantani magát, és szinte biztossá válik, hogy nem engedte még el azokat a dolgokat, amelyek egykor bántóak voltak számára.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)