4 párkapcsolati dilemma, ami csak a közösségi oldalak miatt létezik

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A közösségi oldalak megjelenése számtalan előnyt, de hátrányt is hozott az életünkbe. Kezdve azzal, hogy nyílt teret engednek a megalázásnak, a zaklatásnak, és megannyi személyiségi probléma kiteljesedésének, a párkapcsolatokban is új, korábban ismeretlen problémákat generáltak. Ezek a dilemmák és nézeteltérések bizony csak azért létezhetnek, mert ti is regisztráltatok!

Mikortól legyetek egy pár? Kép forrása: howheasked.com

Mármint, hogy hivatalosan, mert ugye a virtuális térben csak az hivatalos, ami fel van tüntetve. De vajon hány nap, hét, vagy éppen hónap szükséges ahhoz, hogy ne legyen túl korai beállítani, hogy ti egy pár vagytok? Probléma, ha nem utal semmi arra, hogy jártok? Egy közös kép már elég?

Ezekben a kérdésekben általában a legtöbb pár meg tud egyezni, gond akkor szokott adódni, ha nagyon eltérnek az elképzeléseitek. Pl. egyikőtöknek fontos, hogy jelezzétek ismerőseitek számára, hogy foglaltak vagytok, míg másikótok szerint a kapcsolatotok csak és kizárólag rátok tartozik. Már szakértők is vizsgálták egyébként ezt a kérdést, és arra jutottak, hogy ha időnként utal valami az összetartozásotokra, az kifejezetten jó jel, azonban árulkodó lehet, ha túl keveset töltötök fel magatokról – és bizony az is, ha túl sokat.

A dilemma azonban továbbra is adott: mikor, mit?

Féltékenység a köbön Kép forrása: designquixotic.com

Aki féltékeny, az mindenhol megtalálja a gyanújeleket, akár ténylegesen léteznek, akár nem. Azonban a közösségi oldal valódi melegágya a zöld szemű szörnyetegnek.

Egyesek valóban adnak is okot arra, hogy legyen miért féltékenykedni, de a többség sokkal többet lát bele egy-egy kommentbe, vagy éppen lájkba, mint kellene.

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy egy páros azért veszekedjen, mert az egyik fél lájkolta az exe fotóját. Azt se tudtuk, hogy fogalom lesz a lájkolás… Ezzel szemben manapság mindennapos aggodalomforrása az embereknek a közösségi oldal, a párkapcsolatukat illetően is. Ennek van némi alapja, elvégre sosem volt ilyen könnyű ismerkedni, régi szeretőkkel, barátokkal, barátnőkkel, vonzó ismerősökkel felvenni a kapcsolatot. Persze, aki nem akar félrelépni, az manapság sem fog, de a lehetőségek mindenesetre jelentősebbek, mint régen.