Apró gesztusok, amikkel kifejezheted, mennyire szereted - Imádni fogja!

Írta: ,

Sok páros nem igazán híve a szerelmi vallomásoknak, tehát nem érzik alapvetőnek, hogy gyakran elmondják, mennyire szerelmesek. Amennyiben ez egyikőtöket sem zavarja, természetesen nem is kell változtatnotok rajta, ám érdemes apró gesztusokkal biztosítanotok a másikat, hogy minden rendben van veletek.

Üdvözlés és búcsúzás Kép forrása: samlandreth.com

1/5 Üdvözlés és búcsúzás

Idővel megszokottá válik, hogy együtt keltek, fekszetek, akárcsak az, hogy közös otthonba mentek haza. Emiatt ti is hajlamosak lehettek rá, hogy csupán kiszóljatok egymásnak a szobából, vagy „jó éjt puszi” nélkül bújjatok ágyba.

Ha nem erőltetik a reggeli búcsúzkodást sem, akkor lassan eltűnnek ezek a szép és fontos gesztusok a mindennapjaitokból. Ne hagyd, hogy ez megtörténjen!

Mennyivel jobb úgy hazamenni, hogy a szerelmed öleléssel és csókkal vár, és mennyivel jobb úgy lefeküdni aludni, hogy még alaposan megszeretgetitek egymást… És bizony a nap is sokkal boldogabban indul, ha legalább egy mosollyal és egy puszival váltok el egymástól.

Figyelj arra, mit szeret Kép forrása: nourishatelier.com

2/5 Figyelj arra, mit szeret

Sokan tanácstalanok, amikor meg kellene ajándékozniuk a szerelmüket, pedig elvileg arról az emberről beszélünk, akit a világon a legjobban kellene ismernünk. Akkor mégis hogy lehet ez?

Gyakori hiba, hogy egyszerűen belefeledkezünk a hétköznapokba, és nem figyelünk az apró kijelentésekre, jelekre, amikre a kapcsolat elején azonnal lecsaptunk.

Ne csak karácsony és évforduló tájékán kezdj el fülelni! Rengeteget számít, ha évközben is megragadod a lehetőségeket, és összegyűjtöd azokat az ötleteket, amiket óhatatlanul is megkapsz a hétköznapi beszélgetések során. Ha kicsit jobban koncentrálsz, meglátod, milyen sok ilyen inspiráció hagyja el a szerelmed száját is. A pozitív megerősítés pedig ott kezdődik, hogy a figyelmednek köszönhetően egy áhított ajándékkal tudod meglepni, amikor eljön az ideje.

3/5 Kényeztesd ok nélkül

Egy nehéz, és fáradt nap után mindenkinek jól esik a gondoskodás, de ugyanilyen kellemes a kényeztetés akkor, ha nem történt semmi különös. Az, hogy számíthat rád a bajban, természetesen nagyon pozitív visszacsatolás számára, de sokat javíthatsz a kapcsolatotokon, ha akkor is kényezteted, mikor nincs problémája. Ide nem csak a hálószobai attrakciókat sorolhatjuk, bár nyilván ezekkel sosem foghatsz mellé.

A figyelmesség és törődés ékes példája, ha megsütöd a kedvenc süteményét, ha készítesz neki egy forró, habos fürdőt, vagy, ha úgy mész el bulizni a csajokkal, hogy neki már behűtöttél otthonra néhány üveg sört. A lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, a lényeg az, hogy ne szégyelld kimutatni, mennyire fontos neked.

4/5 Hagyj neki üzenetet

Sokan lebecsülik ezt a praktikát, pedig tényleg szívmelengető annak, aki kapja. Akár egy szívecske a fürdőszobatükrön, akár egy szerelmes felirat az autó szélvédőjén, vagy csak egy félbetépett cetli, nem számít, min üzensz!

A lényeg, hogy néha megtedd, mert ez mindenkit feltölt, aki szerelmes.

Az is jó, ha csak egy sima üzenetet írsz, vagy küldesz neki egy matricát, smileyt, csak, hogy érezze: gondolsz rá, törődsz vele, és szereted. Természetesen nem kell egész nap üzengetni, nem az a lényeg, hogy túlzásba ess, hiszen akár zavaró is lehet az állandó küldeményáradat.

De időnként tényleg számítanak ezek az apró gesztusok, és megerősítik a szerelmeteket.

5/5 Csinálj a kedvéért olyat, amiért nem vagy elájulva

Mindenkinek vannak olyan szokásai, hobbijai, amiért nem feltétlenül vagyunk elájulva. A férfiak gyakran imádják a videó játékokat, szeretik a meccseket, szívesen pókereznek, vagy esznek szotyit a kanapén. Nyilván akadnak ennél jóval extrémebb hobbik, vagy olyanok, amik kevésbé általánosak, az biztos, hogy a legtöbb nő nem tud velük azonosulni. Sok-sok év után gyakori, hogy eltűnik a türelem, és ezeket a szokásokat általában vita és sértődés kíséri – persze női oldalról.

Ehelyett sokkal, de sokkal jobbat tesz a párkapcsolatodnak, ha megpróbálod te is megszeretni, néha pedig részt is veszel a hobbiban. Elhiheted, rengeteget fog számítani neki, ha zsörtölődés helyett leülsz vele meccset nézni, esetleg még arra is veszed a fáradtságot, hogy megtanuld a szabályokat, vagy a kedvenc játékosa nevét.