A szakítás íratlan szabályai, avagy útmutató a nehéz pillanatokhoz

Stumpf Bea
Írta: ,
A szakítás íratlan szabályai, avagy útmutató a nehéz pillanatokhoz

Kép forrása: theblondesalad.com

Egy szakítás sosem egyszerű, szokták mondani, hiszen nehéz megfelelő időpontot és helyzetet találni hozzá, és ami a legfájóbb, hogy néhány mondattal kell valahogyan lezárni akár több évet, ezer csodás pillanatot és egy olyan kapcsolatot, amit lehet, hogy később visszasírsz majd. Nehéz, hiszen egyik percben még egy párkapcsolatban vagy, később pedig szinte idegenekként köszöntök majd el egymástól. Íme néhány tipp ezekre az igazán nehéz pillanatokra!

Tiszteld a másikat Kép forrása: brooketestoni.com

Lehet, hogy csak kiszerettél a másikból, elmúlt a lángolás, a tűz vagy egyszerűen csak az akarás hiányzik. Lehet, hogy most már látod, ami az elején nem tűnt fel, hogy egyszerűen nem illetek össze, nem működik a kapcsolat.

Tartsd tiszteletben a párodat azzal, hogy időt hagysz neki, hogy feldolgozza, hogy kérdezzen, hogy megértse.

Nem szabad ráerőltetned semmit, hiszen amit te már hetek vagy hónapok óta érlelgetsz magadban, az neki egy teljesen új információ, amit csak most kezd majd feldolgozni.

Légy őszinte, de... Kép forrása: theblondesalad.com

Ha voltál már olyan szituációban, hogy veled szakítottak, akkor biztos, hogy érted, hogy mit keres a mondat végén a de.

Nem könnyű megtalálni azt az egyensúlyt, hogy mikor vagy annyira őszinte, hogy a másik értse és megértse azt, hogy miért szeretnél véget vetni a kapcsolatotoknak, és mi az a szint, amikor már csak mindent ki akarsz adni magadból.

Fontos, hogy felismerd, hogy amikor mindent felhozol, és túlságosan is őszinte vagy, azzal nem abban segítesz a másiknak, hogy könnyebben és gyorsabban elengedjen téged, hanem azt az életet és azt az önbizalmat töröd össze benne pillanatok alatt, amit hosszú időn át együtt építettetek.