A leggyakoribb párkapcsolati konfliktusok

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mindig egyszerűbb a problémákra időben felkészülni, hiszen így van rá esély, hogy rögvest lépni tudjunk, ha sajnálatos módon felütik a fejüket. Természetesen nem szerencsés azt „várni”, mikor romlik el valami, de a gyakori párkapcsolati konfliktusok – legalábbis időszakosan – kivédhetetlenek.

A rossz munkamegosztás

Még manapság is él az a tévhit a férfiakban és a nőkben egyaránt, hogy a gyengébbik nemnek kell ellátnia az otthon felmerülő feladatokat.

Ezzel csak az a gond, hogy napjainkban egyáltalán nem igaz, hogy kizárólag a férfiak a pénzkeresők, a nők is ugyanúgy dolgoznak. Így aztán nem várható el tőlük, hogy segítség nélkül minden megoldjanak.

Persze, nehéz a váltás, hiszen sok esetben a szülők még inkább a régi elveket vallották (de legalábbis más körülmények között gyakorolták), tehát lényegében az ő példájuktól kell elvonatkoztatni. 


Passzold le! 7 feladat a háztartásban, amit a gyerekre is rábízhatsz


Sok nő fél attól, hogy nem jó háziasszony, és ezt még inkább megerősíti magában, ha alkalmanként megkéri a férfit arra, hogy teregessen ki, vagy éppen mosogasson el. Más kérdés, mennyire jó az a kapcsolat, amelyikben a segítségnyújtást a férfi észre sem veszi, vagy elutasítja…

A figyelem hiánya

Ez a pont általában nagyobb arányban igaz a férfiakra, ők hajlamosabbak csak tettetni a figyelmet, miközben valahol máshol járnak.

Sajnos emiatt gyakran indulnak el a konfliktusok, hiszen a nő megsértődik, mire a férfi felcukkolja magát, és máris tönkrement a csodásnak ígérkező este.

A férfiaknak el kellene fogadniuk, hogy a nők szeretnek beszélni, szívesen körbejárják a gondokat, de mindezt csak azért teszik, hogy a másik fél jobban belelátasson az adott szituációba.

A nőknek pedig fel kellene ismerni, hogy a meccs közepe nem alkalmas a hétköznapi gondok ecsetelésére, és előbb meg kell nyerni a férfi figyelmét, csak utána lehet vele komoly dolgokról beszélgetni.

Ez egy kis „pluszmunkát” igényel, de ha az extra energiabefeketedéssel meg lehet előzni a veszekedést, akkor megéri.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019