5 férfit kérdeztünk, miért félnek elköteleződni

Szőke Angéla
Írta: ,

A férfiakkal kapcsolatban az a nők egyik fő kritikája, hogy félnek az elköteleződéstől. Mivel az urak ezt nem is nagyon tagadják, az egyetlen, amit tehetünk az, hogy meghallgatjuk az indokaikat. Öt férfit kérdeztünk, miért félnek elköteleződni egyetlen nő mellett. 

Ádám (28) - Rossz tapasztalat

Már égettem meg magam. Volt egy barátnőm, aki betegesen féltékeny volt és állandóan kémkedett utánam: hívogatott, mikor a barátaimmal voltam, mindig belenézett a telefonomba, pedig sosem csaltam meg. Miután szakítottunk, nem volt kedvem megint beleugrani egy új kapcsolatba, pedig tudom, hogy nem minden lány csinálja ezt. 

Ádám exének példája csak egy a sok rossz viselkedés közül, ami a fiúk kedvét elveszi attól, hogy barátnőjük legyen. 

Imre (34) - Unalmas szexuális élettől való félelem

Ha belegondolok, elég ijesztő érzés az, hogy ezentúl csak egyetlen lánnyal bújhatok ágyba. Nem azt mondom, hogy habzsolom a nőket, ez mégis elég klausztrofób felállás a jövőre nézve. Nyilván nem kezdek bele úgy egy kapcsolatba, hogy majd megcsalom a másikat, így az érzés, hogy most vagyok fiatal és kimaradok sok kalandból a monogámia miatt, sajnos – bevallom – elveszi a kedvem. Inkább kiélem magam, amíg fiatal vagyok és később keresek valami komolyabbat.

Ez egy olyan indok, amiről nem a nők tehetnek, hiszen a kíváncsiság és a „vadász ösztön” akkor is benne van a férfiban, ha egyébként párjával kielégítő a szexuális élete. Nézzük a dolog jó oldalát: legalább van olyan férfi, aki ezt bevallja és nyílt lapokkal játszik, sokkal rosszabb érzés rájönni arra, hogy megcsaltak minket. 

Gergely (22) - A bizalom hiánya

Már kétszer is jártam úgy, hogy kiderült, hogy a barátnőm félrelépett, egyikük ráadásul a legjobb barátommal. Azóta nem jártam senkivel, mert nem tudom, tudnék-e újra bízni valakiben.

Bizony, nemcsak a fiúk tudnak hűtlenek lenni és az a férfi, akinek már összetörték a szívét, legközelebb sokkal óvatosabb lesz és nehezebben nyílik meg. Ilyenkor érthető, hogy nem veti bele magát újabb kapcsolatba az illető, hiszen mi is jártunk már így.