8 kisméretű kutyafajta, ami nem csak aranyos, de kiemelkedően intelligens is

Szirák Viki
Írta: ,
8 kisméretű kutyafajta, ami nem csak aranyos, de kiemelkedően intelligens is

Noha a kutyák intelligenciáját nehéz a kinézet alapján meghatározni, pláne, hogy minden kutyus egy kicsit más, köztudott tény, hogy egyes fajtákat sokkal könnyebb megtanítani különböző dolgokra. Ennek alapján most összegyűjtöttük azokat a kisméretű kutyusokat, akik hatalmas intelligenciával rendelkeznek.

A törpe uszkár egyike a legokosabb fajtáknak, így nem csoda, hogy Magyarországon is a legnépszerűbb kutyusok közé tartoznak, és nagyon sokan választják őket.

Külsejét elnézve nem is gondolnánk, de eredetileg vadászatra tenyésztették ki őket, így rendkívül jól lehet őket tanítani a mai napig is. Felépítése miatt házőrzésre nem alkalmas, azonban nagyon figyelmes, így ugatással rögtön jelzi a gazdiknak, ha ismeretlenek érkeztek látogatóba.

Személyiségét tekintve igazi boldogságbomba, mindig jókedvű, nagyon örül a társaságnak, emiatt viszont nem szabad még csak rövidebb időre sem egyedül hagyni, ezt ugyanis nagyon nem viseli jól.

 

A Shetlandi juhász magas intelligenciájáról és szépségéről is híres, ráadásul szinte minden sportban megállja a helyét. Rendkívül könnyen képezhető, még házőrzőnek is szuper lenne, azonban termete miatt erre nem éppen alkalmas.

Régen juhnyájak őrzésére alkalmazták, ma már ez nem jellemző, de fegyelmezettségének köszönhetően nagyon népszerű házi kedvenc lett belőle. Szeret tanulni új dolgokat, azonban nagyon figyelni kell arra, a gazdi milyen hanghordozással beszél hozzá, az ingerültségre ugyanis nagyon érzékenyen reagál.

Hatalmas a mozgásigénye, imád futkározni és játszani, ezért érdemes minél nagyobb teret hagyni neki. A gyerekeket nagyon imádja, így családoknak is gyakran javasolják ezt a fajtát.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?