Erre figyelj, mielőtt cicát fogadsz örökbe!

Kerekes Vivien
Írta: ,

Amikor befogadsz a lakásodba egy kiscicát, nem csak egy imádnivaló szőrgombóccal lesz gazdagabb az életed, hanem egy hatalmas adag felelősséggel is. A házban számos veszélyforrás bújik meg, ami rád nézve ártalmatlan, de a macskára már kevésbé az; aggodalomra azonban semmi ok, mert ezzel az útmutatóval megelőzheted a problémákat!

Biztonsági zóna Kép forrása: playbuzz.com

Friss gazdiként mindenképpen fel kell készülnöd azokra az alkalmakra, amikor nem leszel otthon – ilyen pedig a munkád és a baráti programok miatt valószínűleg elég gyakran lesz.

Alakíts ki a lakás egyik részén biztonsági területet, amit telepakolsz étellel, itallal, játékkal és alommal, és ellenőrizd, hogy innen ne tudjon kijönni a cica.

Így nemcsak abban lehetsz biztos, hogy nem károsítja meg a bútorokat (és nem eszik bele a te vacsidba), de egyúttal abban is, hogy semmi bántódása nem esik a felügyeleted nélkül.

Zárt ajtók mögött Kép forrása: feedpuzzle.com

Mindig tartsd zárva a mellékhelység ajtaját! A cicák gyakran úgy tekintenek a WC-re, mint egy hatalmas vizes edényre, és szívesen belemásznak.

Ez egy felnőtt macska esetében is gondot okozhat, kölyköknél viszont különösen veszélyes lehet, mert sokkal nehezebben tudnak kimászni onnan.

Ezenkívül itt bacilusokból sincs hiány, úgyhogy még a fertőzéseknek is ki van téve a kis kedvenc.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019