5 gondolat, amit mindenki azonnal megért, akinek kutyája van

Írta: ,

Az ember legjobb barátai, de biztos, hogy bennünket is összeköt a közös tapasztalás – ha te is azok közé tartozol, akik egy blökivel osztják meg az otthonukat, azonnal tudni fogod, hogy miről beszélünk lentebb.

1/5 Nincs másnap reggel

Ugye milyen jól esik a szombati bulik után a másik oldaladra fordulni, és a fejedre húzni a takarót a lustálkodós vasárnap reggeleken?

Biztos, de akinek kutyája van, az legfeljebb emlékből ismeri ezt az érzést, mert akárhol is voltál előző este, valaki reggel 6-kor már ott fog vigyorogni az ágyad mellett, és az a kérdés lesz a szemében: ugye te is alig várod, hogy kimenjünk sétálni a vak sötétben, hidegbe, szakadó esőbe?

Ehet-e ilyet a kutya? Kép forrása: mak80/depositphotos.com

2/5 Ehet-e ilyet a kutya?

Teljesen természetes, hogy a legjobb barátoddal minden örömödet és bánatodat megosztod, de vajon a kajádból is kaphat?

Akármit eszel is, biztos, hogy ő úgy gondolja, hogy az neki is szuper lenne, de te annyira aggódsz az egészségéért, hogy komplett irodalmi gyűjteményeken rágtad át magad, és fejből tudod, minek melyik összetevője árthat neki.

Ettől függetlenül még kegyetlen bűntudat gyötör, amikor csokit eszel, és kis haverod óriási szemekkel figyeli, hátha neki is jut egy kockával.

Ilyenkor jó lenne egy fordítógép, ami segít elmagyarázni, hogy ez az egész az ő érdekében történik.

3/5 Dobd el, de oda nem adom!

Nehéz megérteni egy kutya gondolatait. Már önmagában az is elég fura dolog, hogy van egy élőlény, akit a világon mindennél boldogabbá tesz, hogy visszahozhat neked dolgokat, amiket eldobtál.

Azt viszont tényleg nem lehet teljes egészében megérteni, hogy ott áll előtted ez a boldog, farokcsóváló kis állat, és mindennél jobban szeretné, hogy ismét eldobd a labdát vagy botot, amit visszahozott neked, de odaadni már esze ágában sincs.

Ne vedd el – csak dobd el!

Oké, hogy nem asztrofizikából van a doktorija, de az ember mégis elvárná az ebtől, hogy legalább ezen a szinten értse, hogy is működnek a dolgok.

Nem érti. Ez van. Ilyennek szereted.

4/5 Minden alkalommal örökre váltok el

Minden áldott reggel ugyanakkor indulsz el otthonról munkába, és pontosan ugyanakkor érsz haza.

Mégis úgy búcsúztok, mintha örökre elválnátok, és tulajdonképpen ha kiteszed a lábadat az ajtón, vagy egyszerűen csak bemész öt percre a fürdőszobába, a kutyád akkor is azt fogja hinni, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy láttátok egymást.

A legjobb pedig az egészben az, hogy amikor visszatérsz, úgy örül neked, mintha a galaxis hét legveszedelmesebb szörnyetegével kellett volna megküzdened azért, hogy ismét találkozzatok.

5/5 Senki nem állhat közétek

Mindenek fölött áll azonban az, hogy bármi is történik, és bárki is érkezik az életedbe, ezt a néha hihetetlenül kis ostoba, a másik pillanatban pedig csillogóan okos szemű kis pamacsot semmi sem választhatja el tőled.

Mert nem csak ő választott téged a legjobb barátjának, te is örökre ki fogsz tartani mellette, bármi is történik – szavak nélküli ígéretet tettetek egymásnak, és ezt a fogadalmat semmi nem gyengítheti meg.