Van egy lányod? Ezt mindenképpen mondd el a gyermekednek

Zabolai Margit
Írta: ,
Van egy lányod? Ezt mindenképpen mondd el a gyermekednek

Kép forrása: heymcki.com

Fogmosás után nincs csoki, hidegben vegyen sálat – persze, ezek is fontos dolgok, de ennél azért sokkal többet is megtaníthatsz a gyerekednek. Ha kislányodból boldog nőt szeretnél nevelni, nem árt, ha beszélgetsz vele az alábbiakról is.

Sokan hajlamosak vagyunk a kislányokat hercegnőként, tündérként, sugárzó szépségként emlegetni, és nincs is ezzel baj, hiszen nem árt, ha felvértezed a csöppséget azokra az időkre, amikor majd szembesül a média által közvetített irreális testképpel. Akkor jól jön majd, ha nem dől be ezeknek, és jóban lesz a saját testével.

Ne feledd azonban azt is hangsúlyozni, hogy sokkal több ő, mint egy bájos pofi: okos, saját egyéniséggel bíró emberi lény, akinek joga van saját véleménnyel rendelkeznie, és akinek a belső értékei sokkal-sokkal fontosabbak, mint a külsők.

Azzal játszik, amivel akar Kép forrása: ministyleblog.com

Rózsaszín babaruhák és pónilovak? Szuper!

Kisautó és építőkocka? Pont ugyanannyira szuper! Míg vannak, akik nem értik, miért érdekelhetne egy kislányt a technológia, mások attól kapnak frászt, ha nem valami szuperképességet fejlesztő játékkal játszik a gyerek.

Az igazság azonban valahol az arany középúton lehet: a játék a valódi, felnőtt életre készít fel, és ebben majd a lányodnak sok, különféle szerepben kell helyt állnia. Éppen ezért a legjobb, ha azzal játszik, ami őt a legjobban érdekli. Bármilyen képességet vagy intellektust fejleszt is ezzel, biztos, hogy hasznát veszi majd a későbbiekben is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba