Ilyen hatással van a gyermekek fejlődésére az, ha van kutya a háznál

Szirák Viki
Írta: ,

Sokan mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de talán még találóbb az a kijelentés, hogy a kutya a gyermek legjobb barátja! A legkisebb családtagokra ugyanis különleges hatással van egy házi kedvenc, és ha együtt nőnek fel vele, az a fejlődésükre elképesztő erővel hat. Íme 6 ok, amiért neked is ideje örökbefogadnod egy kutyát.

Egy finnországi kutatás során derült ki, hogy azok a gyermekek, akik életük első öt évében sok időt töltöttek egy kutya társaságában, sokkal erősebb immunrendszerrel bírtak, és ritkábban lettek betegek.

Erről az tehet, hogy az állatok közelsége miatt a kisbaba jobban ki volt téve a baktériumoknak, amelyek hatására az immunrendszere fejlődni kezdett, és jobban megerősödött, szemben azokkal, akiknél a szülők kimondottan figyeltek a kórokozók elkerülésére.

A gyermekek számára nagyon izgalmas pont, amikor megtanulnak olvasni, ám van, akinek ez nem megy olyan egyszerűen.

Sok kisgyermek például szorongani kezd, ha mások előtt kell hangosan felolvasnia valamit, és ez az iskolában is megnehezíti a dolgukat.

Azáltal viszont, hogy van mellette egy kutya, aki lelkesen hallgatja, ahogy gyakorol, megnyugszik, és észrevétlenül leküzdi a félelmeit.

Ennek hatására sokkal magabiztosabban olvas majd hangosan, és nem lesz problémája ezzel a későbbiekben sem.