Ha a következő 5 dolgot megtanítod a gyerekednek, később vezető válhat belőle

Szirák Viki
Írta: ,

Mi az a tulajdonság, ami képes megkülönböztetni a jó vezetőt az emberek többségétől? Az, hogy ezek a személyek egyedi jövőképpel rendelkeznek, és képesek motiválóan, nyíltan kommunikálni másokkal. Vagyis, lényegében az embereket a szavak és elképzelések erejével arra sarkallják, hogy kövessék őket, anélkül, hogy bármiféle egyéb eszközöket be kéne vetniük. A kérdés felmerül: vajon ezt a képességet lehet tanítani és tanulni? Szakértők szerint igen, és ha az alábbiakat megtanítod a gyermekednek, belőle is erős vezéregyéniség válhat!

Szakértők szerint szuper módszer, ha megtanítod a gyermekednek már fiatalabb korában, hogy érdemes mindig magabiztosnak lennie. Számos kutatás bizonyítja ugyanis, hogy mindenki felnéz arra a személyre, akiből sugárzik a határozottság.

Sőt, valójában egy másik kutatás szerint szívesebben fogadunk el tanácsot ilyen célratörő személytől, még akkor is, ha egyébként nem tűnik a legjobb megoldásnak, amit mond.

Tanítsd meg a gyermekednek, hogy a véleményét ne félve, hanem magabiztosan mondja ki már fiatal korban is.

Az egész élet sokkal egyszerűbb, ha valaki képes optimistán gondolkodni, és ezt nem lehet elég fiatalon megtanítani egy gyereknek.

Magyarázd el neki, hogy mindig meg kell próbálni a pozitív dolgokra koncentrálni, és észrevenni a jót a kevésbé sikeres helyzetekben is.

Ha például készített egy rajzot, de elrontott benne valamit a legvégén, inkább arra kell törekedni, hogy ő maga vegye észre azt, amit sikerült jól megcsinálnia rajta.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019