Ezt kell tudnod a spirituális nevelésről

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Omraam Mikhael Aivanhov Gyermeknevelés a születés előtt (Szenzár Kiadó, 2013) című könyvéből idézünk szófogadásról, mozgékonyságról, a szülői ráhatásról.

A szülői példa

„Nem hiszek semmilyen pedagógiai elméletben. Én csak a szülőknek a gyermekeik születését megelőző, illetve az azt követő életmódban hiszek

Ha a szülők otthon folyamatosan a vitáik, hazugságaik és becstelenségeik jeleneteivel terhelik le a gyerekeiket, hogyan képzelhetik azt, hogy ők majd nevelni fognak?

Megfigyelték, hogy a csecsemők megbetegedhetnek, sőt, akár idegi zavarok is kiakakulhatnak náluk a szüleik között zajló veszekedések hatására.


Így érdemes szeretni a gyereket – idézetek Jung könyvéből


Még akkor is, ha közvetlenül nem részesei, ezek a viták diszharmonikus légkört teremtenek körülöttük, amit a csecsemők megéreznek, mivel még nagyon erősen kötődnek szüleikhez.

A kisbabák ugyan még nem öntudatosak, viszont rendkívül fogékonyak: a negatív impulzusokat étertestük fogja fel.”

Szülői önismeret

„… leendő gyermekeik így vagy úgy, de az ő gondolkodásmódjukat, illetve életmódjukat tükrözik majd vissza. Hiszen mindaz, ami az ember szívében vagy fejében zajlik, előbb vagy utóbb valósággá válik.

Megjelenése pillanatától fogva az ember minden egyes gondolata és vágya él, így a születendő gyermek is korábban létezett már, mégpedig édesanyja, avagy édesapja gondolataiban, szívében. 

A gyermekek nem a semmiből születnek meg. Ha Önök most megkérdeznék tőlem, hogy gyermekük milyen okból született meg, azt felelném:

’Azért, hogy megtudják, mi járt a fejükben.’ Ily módon tanulják meg a férfiak és a nők megismerni önmagukat: a gyermekeiken keresztül.”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019