Egy okos lány szép élete - Ezeket tanítsd meg a lányodnak

Írta: ,

Most még egy igazi kis cuki bogyó, igaz? Nehéz elképzelni, hogy egyszer egy igazi nő, feleség, anya, válik majd belőle. Akármennyire is óvjuk, őt is fogják csalódások és kihívások érni. De ez így is van rendjén. Ahhoz viszont, hogy felnőve egy egészséges, kiegyensúlyozott személyiség váljon belőle, neked kell résen lenned. Ha lányod van, mindenképp tanítsd meg azokat a dolgokat, amikről a nagyvilágban már nem beszélnek és az iskolában nem tanítják.

1/7 A szépség nem minden

Sajnos a mai kis világunkban minden a szépség, a divat, és a pénz körül forog, de jól tudjuk, hogy ez nem így van. Az igazi értékek a felszín alatt vannak.

Egy kedves, empatikus, okos lány többet ér minden szupermodellnél. Tanítsd meg a lányodnak, hogy legyen ápolt és hozza ki magából a legtöbbet, de ne csak ez uralja le a gondolkodását. Legyen tájékozott és intelligens. Ne csak az anyagi világ kincseit kutassa.

Lehet akármilyen csillogó ékszer a nyakában, nem ettől fog függni a boldogsága.

 

Ne szólj szám, nem fáj fejem Kép forrása: asife/depositphotos.com

2/7 Ne szólj szám, nem fáj fejem

Egy okos lány tudja, mikor kell hallgatni. Minden emberről lehetne rosszat mondani, de az alaptalan pletykálkodások viszont mindig rosszul sülnek el.

Legjobb, ha az ember kimarad belőle, mert sok felesleges kavarodást és idegeskedést megspórol magának.

Figyelmeztesd kislányodat, hogy mindig csak olyat mondjon a másikról, amit magáról is szívesen visszahallana.

 

3/7 Értékelje önmagát

Ne felejtsd el, ebben neked is nagy szereped van. Ismerd el, ha valamit jól csinál, dicsérd meg a külsejét is, tanítsd meg neki, hogy lássa a szépet magában!

Ha jól teljesít az iskolában, ne vedd természetesnek, hanem legyél rá büszke.

Hidd el ez a sok apróságnak tűnő dolog beépül a személyiségébe, és ha mindezt megkapja otthon, felnőve nem fog sóvárogni az elismerő szavak után.

 

4/7 A kevesebb, több

Az úrinők sem pakolnak ki mindent, és ha ékszerről van szó, nem szedik magukra még a csillárt is.

Te is egy igazi hölgyet szeretnél felnevelni, tanítsd meg hát neki, hogy a kevesebb több.

A férfiak fantáziájára is kell valamit bízni, nem kell mindent kirakatba rakni. A testünk nagyon is személyes dolog, a kelleténél többet megmutatni belőle nem méltó hozzá. 

5/7 Nem minden áron

A legtöbb nő szereti a szép dolgokat - de nem minden áron. Attól, hogy egy férfi drága ékszerekkel akar megajándékozni minket, még nem kell egyből a karjaiba vetnünk magunkat.

A szerelmet nem lehet pénzben mérni, így meghódítani sem lehet egy igazi nőt materiális dolgokkal. Egy igazi hölgynek legyen tartása, ne lehessen „megvenni” pár táskával, luxusnyaralással, vagy akár egy kecsegtető anyagi gondoktól mentes jövő lehetőségével sem.

Tanítsd meg a lányodnak, hogy mindennél többet ér!

 

6/7 Vigyázzon magára

Igen, ezt is meg kell tanulnia, és nem csak a játszótéren, a mászókán vagy az iskola udvarán, hanem később is. Mindig észnél kell lenni.

Ha a péntek este elmegy a barátnőivel kikapcsolódni, oda kell figyelnie a poharára, hogy ki mellé ül be a kocsiba és még sorolhatnám mi mindenre.

Ezért is jó, ha csak mértékkel iszik alkoholt.

Így lehet megelőzni a bajt, és egyébként sem egy szép látvány, ha egy lány annyit iszik, hogy már nem tud magáról.

 

7/7 Háztartás

Akár tetszik akár nem, akkor is a nők kezében összpontosulnak a ház dolgai. Hogy gyermekedet később ne érje váratlanul a sok feladat, jobb, ha időben hozzászoktatod a munkához.

Semmi baja nem lesz, ha néha besegít a mosogatásba, porszívózásba, vagy amiben éppen tud, sőt, még tetszeni is fog neki, ha elkészítheti veled a vasárnapi ebédet.

Ha egyszer különköltözik, óriási előnnyel fog indulni, hogy felismeri melyik a fakanál és nem csak a pizzarendelés számát tudja fejből.