Megkérték a kezed? Néhány szuper DIY dekoráció, ha magadnak készítenéd

Írta: ,

Ha éppen idén lesz az esküvőd, akkor bizonyára már gondolkodsz azon, milyen is legyen majd a dekoráció. Mivel egy esküvőre ebből nem kevés kell, ezért érdemes megfontolnod, hogy esetleg magadnak készíted néhány barátnőd bevonásával. A legtöbbet ugyanis azon tudsz spórolni, ha ezeket saját kezűleg legyártod, és természetesen a legegyedibb dekorációra is így tehetsz szert. Mutatunk néhány klassz DIY dekort az esküvőre, amelyekből ihletet meríthetsz!

Lámpások Kép forrása: grosgrainfab.com

1/6 Lámpások

Az esküvői dekoráció szinte elengedhetetlen része a gyertya, és a fénylő lámpás. Ebből nem kell feltétlenül a legdrágább, kész verziót beszerezned, helyette elég, ha bevásárolsz néhány üveges, kisebb képkeretet, és ezekből készíted el.

Ha különböző méretű lámpásokat szeretnél, természetesen a keretekből is ez alapján vásárolj be. Egy lámpáshoz négy keret kell, illetve az aljukra egy fa, fém vagy műanyag lemez, de ez akár el is hagyható. A kereteket ragasztópisztoly segítségével kell egymás mellé ragasztanod, és az aljukat is hasonlóan szerelheted fel.

Ha száraz, már csak a gyertyákat kell beleállítanod.

Csodaszép lampionok Kép forrása: utterlyengaged.com

2/6 Csodaszép lampionok

Ezek a gyönyörű lampionok egyszerűbben készülnek, mint azt gondolnád. Semmi másra nincs szükség hozzájuk, mint néhány léggömbre, papír és kötött csipkékre, fonalakra és tapétaragasztóra.

A lufikat fel kell fújnod, kikeverned a tapétaragasztót, és a csipkéket ezzel ráapplikálnod a ballonokra, vagy akár a fonalat ebbe mártva körbetekerned.

Ha teljesen megszáradtak – nagyjából másnapra –, nincs más dolgod, mint kipukkasztani a léggömböket és akasztókat tenned a lampionokra.

Romantikus dekor Kép forrása: craftriver.com

3/6 Romantikus dekor

Az asztalok vagy a tánctér felett mutat a legjobban a girlandos dekoráció, amely úgy lesz a legegyedibb és a legromantikusabb, ha a saját fotóitokat csiptetitek fel a kifeszített füzérekre, színes csipeszekkel.

A csipeszek is készülhetnek otthon, ebben az esetben natúr, fából készült ruhacsipeszekre lesz majd szükséged, amelyeket lefesthetsz akril festékkel, de akár szalvétákból kivágott sávokat is ragaszthatsz rájuk tapétaragasztóval, decupage technikával.

Tündérfény Kép forrása: craftriver.com

4/6 Tündérfény

Ha szabadtéri esküvőt terveztek, kevés gyönyörűbb dekorációt készíthetsz, mint a fákra lógatott üvegek, amelyek mécseseket rejtenek. Ha minden mécses világít majd, tényleg úgy néz ki majd a látkép távolról, mintha tündérek világítanának a faágak körül.

Ehhez szükséged lesz szép befőttes üvegekre, amelyekre fémdrótból, fából vagy natúr madzagból készíthetsz akasztót.

Vásárolj be a mécsesekből, tegyél mindegyikbe, majd a nagy nap estéjén gyújtsátok meg mindegyiket.

Egyszerű de nagyszerű Kép forrása: mywedding.com

5/6 Egyszerű de nagyszerű

Pezsgős, boros és sörös üvegekből csodaszép asztaldíszeket varázsolhatsz, ha az üvegeket megtisztítod, és lefested vagy lefújod őket különböző matt, fényes, illetve csillogó festékekkel.

Így olcsón és könnyedén meg is athatod az esküvő színtémáját, és ehhez tudod igazítani a többi dekorációt is.

Az üvegből készült vázákba tehettek virágot, de natúron hagyott, vagy lefestett ágakat is, valamilyen egyedi dekorációval.

Székdekoráció Kép forrása: tulleandchantilly.com

6/6 Székdekoráció

Ha szeretsz gyöngyöt fűzni, az esküvőd remek alkalom arra, hogy hódolj ennek a kedvtelésednek. Fűzz több színű gyöngysort, nagyobb szemű, fényes, gyöngyházfényű vagy átlátszó gyöngyökből, majd a lagzi helyszínén a székeket dekoráld ezzel.

3-4 gyöngysorból készülhet egy-egy szék támlájának a díszítése, amelyeket szatén szalagokkal kötözhetsz egymáshoz és a székekhez is.

Igazi vintage dekoráció!