Hogyan ismerj fel egy energiavámpírt? A legegyértelműbb jelek

Nagy Niki
Írta: ,

Misztikus blablának tűnik, de energiavámpírok tényleg léteznek – ezek azok az emberek, akiknek a közelében valahogy lehúzva érzed magad, gyenge vagy, és olyan, mintha az életed hirtelen sokkal rosszabb és unalmasabb lenne, mint amilyen egyébként. Lehet, hogy rá sem ismersz, hogy valóban energiavámpírral van dolgod – most segítünk beazonosítani a jeleket.

Ki lehet energiavámpír? Kép forrása: fromupnorth.com

Biztos, hogy legalább egyszer életében mindenki találkozott már energiavámpírral. Legyen az egy olyan párkapcsolat, ahol folyton megkérdőjelezed magad, vagy egy olyan barátság, ahol nem érzed magad elégnek, valahol összefutottál már ilyen emberrel.

Vannak, akiket jobban megvisel egy ilyen találkozás, és vannak, akik csak enyhe kellemetlenséget éreznek utána – minden azon múlik, hogy milyen erős a személyiséged, és hogy mennyire kötődsz ehhez az energiavámpírhoz.

Ilyen ember lehet közeli ismerős, családtag, kolléga, vagy bárki, akivel találkozol, és váltasz pár szót.

Nem minden energiavámpír rossz Kép forrása: dolcemania.tumblr.com

Mivel energiáról beszélünk, kicsit misztikusnak hathat ez az egész, pedig valójában nagyon is földhözragadt, pszichológiai jelentése van a dolognak.

Az energiavámpír abból táplálkozik, hogy gyakorlatilag elszívja a te lendületedet, energiádat, jókedvedet azért, hogy ő jobb színben tűnjön fel – lehúz téged azért, hogy ő felemelkedhessen.

Aljasnak hangzik, pedig legtöbbjük nem is tudatosan csinálja – egyszerűen ehhez van hozzászokva, így kommunikál bizonyos emberekkel az életéből, ez már egy berögzült ösztön számára.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy rosszindulatból csinálja, valószínűleg észre sem veszi, hogy kiszívja belőled az összes energiádat.