A legnagyobb különbségek az első és második gyermek között – Anyukák vallanak

Boros Mariann
Írta: ,
A legnagyobb különbségek az első és második gyermek között – Anyukák vallanak

Kép forrása: northwestmoon.com

Az anyaság egy olyan szerep, amire fel lehet ugyan készülni, a gyakorlat sokszor felülírja az előzetes elképzeléseket. Persze, számít a rutin is, így nem ritka, hogy a második gyereknél már sok mindent másképp csinál az ember, mint az elsőnél. Anyukák vallanak a témában.

Szabina (33), egy kislány és egy kisfiú anyukája

„A második várandósságom alatt nagyon elfáradtam estére munka után, így már nem tudtam annyit a kislányommal foglalkozni. Ez nagyon fájt a szívemnek. Szinte csak úgy eltelt a várandósság egy része. Onnantól volt befelé és egymásra figyelés a kisfiammal igazán, mikor hazajöttem táppénzre a hetedik hónapban. Nem érzem úgy, hogy sok mindent másképp csináltunk volna a két gyerekkel.

A lányomnál is volt egy elképzelés, és azt igazítottuk az igényeihez, amikor megszületett. Aztán a fiamnál is ez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy most már két igény van a sajátunkon kívül… Optimalizálni igyekszünk, és ez a kemény meló. Most épp a fogzással küzdünk, a kialvatlanság szinte állandó tényező, a kisfiam pedig matrica…”

Emma (32)

„Az első terhességem nagyon idilli volt, abbahagytam a munkát, amint lehetett, sokat pihentem, vásárolgattam a babaruhákat, sétálgattam, jógáztam. Kíméltem magam, például nem is bicikliztem, nem porszívóztam.

A második terhességem alatt épp lakásfelújításban voltunk, sokat kellett intézkednem, és persze rohangálni az alig kétéves kisfiam után.

Mondanom sem kell, hogy bicikliztem is és porszívóztam is.

Én a nagyobbik fiam révén tanultam meg, hogyan is működik igazából egy kisbaba, mik a valós igényei, ezekre bizony menet közben jöttem rá, tehát csúnyán mondva a nagyobbik fiam volt a tanulópénz.

Épp ezért a második kisfiam születésekor már sokkal természetesebben ment minden, nem volt gond sem a szoptatással, sem az alvással, igazából semmivel, és még úgyis könnyebben ment minden, hogy itt volt nekem a nagyobb is.”

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján