Tilos a kávé? 5 tévhit a kismamákkal kapcsolatban

Boros Mariann
Írta: ,
Tilos a kávé? 5 tévhit a kismamákkal kapcsolatban

Kép forrása: andrialindquist.com

A kismamaság – és a szülőség – útja kéretlen tanácsok és elbizonytalanító tévhitek sokaságával van kikövezve, melyek közül a rengeteg tiltólista a legijesztőbb. Szerencsére azonban a természet nem bánik olyan szigorúan a leendő anyákkal, mint azt sokan gondolják, és egy csomó félelemről bizonyosodik be, hogy valójában alaptalan, a tiltás pedig szükségtelen!

Biciklizés Kép forrása: witanddelight.com

A terhesség alatti biciklizésről igazán megoszlanak a vélemények. A legnagyobb ellenérv, hogy esés esetén megsérülhet a kismama hasa, ezáltal pedig akár a magzatnak is baja lehet.

A feltevés jogos, ugyanakkor egy gyakorlott kerekezőnek érdemes végiggondolnia, hogy az elmúlt x évben hányszor esett el, és ha ez a szám a nulla felé konvergál, akkor lehet, hogy mégsem jelent olyan nagy kockázatot a két keréken való közlekedés.

Az más kérdés, hogy egy idő után a növekvő pocak miatt nem lesz kényelmes bringára ülni, és természetesen veszélyeztetett terhesség esetén sem ajánlott.

Szex Kép forrása: brit.co

Sok kismama ódzkodik a várandósság alatti együttlétektől, míg mások libidója épp ebben az időszakban szökik az egekbe, de bizony olyan is előfordul, hogy a leendő apa fél attól, hogy szex közben árthat a babának.

Egészséges terhesség esetén a szexuális életnek semmilyen negatívuma nincs a babára nézve, és bár köztudott, hogy az orgazmus akár méhösszehúzódásokat is eredményezhet, ezek nem olyan mértékűek, hogy idő előtt beindítsák a szülést vagy bármilyen kellemetlenséget okozzanak.

Természetesen nem pont a babavárás időszaka a legmegfelelőbb arra, hogy extrém szexjátékszerekkel kísérletezzen a pár, de egyébként egyáltalán nem indokolt a nemi élet korlátozása.