A vörös haj 4 fő árnyalata: a szín, ami tökéletesen illik hozzád a bőrtónusod szerint

Serestyén Sára
Írta: ,

Ez a tüzes szín csupán az emberiség két százalékának adatott meg. A vörös haj az 1940-es években élte első virágkorát, szinte minden szexi színésznő erre a színre váltott. Ha te is az egykori dívák csillogására vágysz, akkor az alábbi cikkből megtudhatod, a bőrtónusodhoz a vörös mely árnyalatát érdemes választanod.

Szőkésvörös Kép forrása: prettydesigns.com

Ha azt gondoltad, hogy vegyes és sárgás bőrtípussal le kell mondanod a vörös hajról, akkor nagyon tévedsz! A szőkésebb vöröses árnyalatok ugyanis remekül állnak a meleg bőrtónusú hölgyeknek is.

Nagyon sötét szemszín esetén azonban nem érdemes ezt az árnyalatot választanod, inkább a hajszíned hőmérsékletéhez hasonló zöldes, karamell és sötétebb kék szemszínek azok, amiket ezzel az árnyalattal ki fogsz tudni emelni. A nagyon világos szemhez sem túl előnyös ezt a fajta vöröset választanod, mert túlságosan sápatagnak fogsz látszani, akár egy üvegszemű porcelánbaba.

A legjobban valószínűleg az az árnyalat fog állni, amelyik a szemöldököd tónusával a leginkább passzol.

Klasszikus vörös Kép forrása: playbuzz.com

A klasszikus vagy természetes vörös haj főként a sápadtabb arcú, világos szemű, szeplős hölgyek kiváltsága. Ha emellett a szín mellett voksolsz, akkor mindenképpen hideg tónusú, világos bőrrrel és szemmel kell rendelkezned, mert minden más mellett túlságosan természetellenesnek hathat ez a vörös árnyalat.

Amennyiben szeplős vagy, nem is kétséges, hogy számodra a klasszikus vörös lesz a tökéletes választás. Nem túl ritka, de akadnak olyan sötét hajú és szemű hölgyek is, akiknek szintén nagyon érzékeny, világos a bőrük, talán még szeplős is. Ha te is ilyen típus vagy, akkor mindenféle világos hajszínt felejts el.