5 trendi hajfestési technika, amit te is imádni fogsz

Írta: ,

Unod már a hagyományos egyszínű hajfestést vagy a jól megszokott melírt? Ha elhatároztad, hogy idén teljesen megreformálod a külsődet, és új frizurát is készíttetsz magadnak, akkor mutatunk néhány szuper hajfestési technikát, amikből inspirációt nyerhetsz!

Ombre Kép forrása: pinmakeuptips.com

Ez a hajfestési technika az elmúlt években végigsöpört a világon.

Nem csupán a hajfestésben indult hódító körútra az ombre, a körmök és a ruhák világában is megjelent.

Eredetileg a nyári nap által kiszívott hatást hívatott leutánozni, emiatt csupán csak egy-két árnyalattal világosabbak a hajvégek, mint a hajtövek, és a kettőt egybeolvadó átmenet köti össze.

Időközben az ombre is átalakult, nem ritka a több árnyalatnyi átmenet és a színes hajvég sem – olyannyira, hogy a hagyományos ombre manapság már teljesen új fogalmat takar.

Sombre Kép forrása: maneinterest.com

A sombre nagyon hasonlít az ombréhoz, de nem csak a nevében! Pont azért, mert az ombre ilyen sokoldalú és változatos lett, tulajdonképpen a sombre vette át a helyét.

Lényegében utóbbi lett a szolidabb, egyszerűbb és visszafogottabb technika, ami kevesebb szőkítést igényel, ezáltal nem károsítja olyan mértékben a tincseket.

Tulajdonképpen sok esetben helytelenül használjuk egy frizurára az ombre kifejezést, gyakran inkább a sombre illik rá.

Természetességének köszönhetően a sombre gyakorlatilag észrevétlenül nő le, ezért nem kell azonnal a fodrászodhoz rohangálnod, mint egy teljesen festett frizura esetében.