A szempillagöndörítés praktikái

A szempillagöndörítés praktikái

Címlap / Stílus / Arc / A szempillagöndörítés praktikái

Sajnos nekem nem adatott meg a hosszú, göndör, természetes szempilla, így rájuk csak áhítozhatok, ezzel együtt kell élnem. De a praktikák azért vannak, hogy használjuk őket! Így is teszek minden reggel, amikor is előáll a feladat: a satnya kis pillácskáimból valami látványosat kell varázsolnom.

A következőkben tehát bemutatok nektek pár olyan praktikát, amikkel elérhetitek a megfelelő eredményt ahhoz, hogy kunkori pilláitok legyenek

Azt mondanom sem kell, hogy a pilláink szintén ápolásra szorulnak, ugyanúgy, mint a hajunk. Higgyétek el, a törődést ők is meghálálják. A legjobb szer erre a ricinusolaj, mellyel esténként, ha egy kicsit bekenjük a szemünk szőreit, megtarthatjuk azok ápoltságát.

A ricinusolaj felkenésének legjobb módja, ha egy kifogyott szempillaspirált először jól kimosunk, majd megtöltjük a csoda olajjal, így sokkal kényelmesebben fel tudjuk hordani a szert a pilláinkra. 

Ha esetleg még nem szereztük be egyik csodagöndörítő eszközt sem, arra is van egy praktikám. Szempilla spirálozás után az ujjacskáinkkal íveljük felfelé a pilláinkat, egymás után többször is alkalmazva ezt a mozdulatot. 

Vegyük hát sorra, miként is tudunk egyenes pilláinkból szexi, göndör rebegtetőket varázsolni!

Szempillagöndörítő

Helyezd az eszközt közvetlenül a pilláid tövéhez, nyomd össze a göndörítőt, tartsd meg ezt a helyzetet 5-6 mp-ig, majd haladj a pilla végei felé, és szakaszonként ismételd meg ezt a szorítást. Figyelj a helyes technikára, hiszen tévhit az, hogy egy összenyomás elég. A szakaszos préselés adja meg a pillák szép göndör ívét, ha egyszer nyomjuk össze a pilláinkon az eszközt, azzal egy törés lesz a szőr soron, ami hamar visszaáll a megszokott szögbe.

Melegítős szempilla göndörítő

Kevés márka dobta piacra az elemmel működő melegítős szempillagöndörítőjét. A hővel tartósabbá tudjuk tenni a pilláink göndörségét, az eszközt használhatod spirálozás előtt és után is.

Szempilla dauer

Ha nem csak egy napig tartó göndörségre vágysz, akkor neked találták ki a szempilla dauert. Ettől az eljárástól a szőrszál 2-3 hétig megtartja kunkoriságát, és nem kell majd reggelente a pillák begöndörítésével bajlódnod. A tartós göndörség elkészítésének ideje 15 perc/szem, amit szakember tud elkészíteni neked. Személy szerint nagyon kedvelem ezt az eljárást, hiszen csodás látványt nyújtanak reggelente a kunkori pilláim.

Csipesz göndörítő

Hatását tekintve az ezzel az eszközzel történő göndörítés ugyanazt hozza, mint a hagyományos göndörítő. Talán annyi előnye van, hogy a szemünk sarkainál megbújó, rövidke pillákat is be tudjuk vele göndöríteni az eszköz pici fejével.

Hajszárítós göndörítés

A meleg hatására a loknik is tartósabbá válnak a hajunkban, és ez a szempilláinkra is ugyanúgy igaz. Melegítsd fel a hajszárítód segítségével a hagyományos szempilla göndörítőd, majd a meleg eszközzel formázd a pilládat. A festéshez ebben az esetben használj vízálló spirált, majd a drámaibb hatás érdekében fesd át normál szempillafestékkel is a pilláidat. A vízálló spirál festéke jobban megtartja pillák göndörségét!

Éljenek a göndör pillák!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást