5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

Címlap / Stílus / Arc / 5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

Bármennyire is fáj kimondani, harminc éves korunktól testünk elkezd öregedni, így ezután még jobban oda kell figyelnünk arra, hogy ezt ne hangsúlyozzunk még jobban smink- vagy divathibákkal. Az idő sajnos a szemöldökünket sem kíméli, úgyhogy kerüld el az alábbi hat szemöldök-bakit, ami idősebbnek mutat.

1/5. Túl vékonyra szedett szemöldök

Régebben a vékony szemöldök volt a divat és még ma is vannak fiatalok, akik a kezdeti ügyetlenség miatt ceruzavékonyságúra szedik a szemöldöküket.

Gond akkor van, ha ezek a szőrszálak nem nőnek vissza, márpedig ez gyakran előfordul. A ceruzavékony szemöldök viszont köztudottan öregít, így fontos, hogy egy kihegyezett szemöldök ceruzával szépen visszadúsítsuk optikailag a szőrzetünket.

 

2/5. Túlságosan „megcsinált” szemöldök

Ezt a trendet főleg az influenszereknél figyelhetjük meg. A borotvaélesen megrajzolt, mesterien satírozott és világos púderrel műgonddal keretezett szemöldökben sok munka van és kétségtelenül művészi is az eredmény.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy jól is mutat rajtunk, sőt, a legtöbb esetben kifejezetten öregíti viselőjét. Az indok egyszerű: több kilométerről látszik, hogy a „mű” mesterkélt, megrajzolt, azaz nem természetes.

 

3/5. Kiszőkített szemöldök

Ez olyannyira nem teória, hogy tudományos kutatásra lehet alapozni. 2017-ben ugyanis azt vizsgálták, hogy a szemöldök színe milyen irányban befolyásolja viselője korát. A résztvevőknek ugyanarról a nőről mutattak két ugyanolyan képet, az egyetlen különbség mindössze az volt, hogy az egyik fotón világosabbra photoshoppolták a szemöldökét.

Az emberek döntő többsége – egészen pontosan 80 százaléka – mondta azt, hogy a hölgy a sötétebb szemöldökű fotón néz ki fiatalabbnak. Ez pedig azért van, mert ahogy öregszünk, szemöldökünk – ahogy hajunk, bőrünk és a szánk színe is is – veszít a pigmentjeiből és egyre fakóbb árnyalatúvá válik.

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást