Otthon

Szebbnél szebb inspirációk a tökéletes adventi koszorúhoz

Szebbnél szebb inspirációk a tökéletes adventi koszorúhoz

Mi sem jelzi jobban a karácsony közeledtét, minthogy lassan meg kell gyújtanunk az első gyertyát az adventi koszorún. Te már eldöntötted, idén milyen színekkel és stílussal dolgozol? Ha nem, akkor nézz szét az alábbi inspirációk között!

Egyszerű és rusztikus

Ezt a dekorációt imádni fogod, ha egyébként is kedveled a különféle rusztikus megoldásokat.

Amennyire különleges első ránézésre, annyira könnyű elkészíteni, és a karácsonyi asztalon is csodásan mutat majd.

Egy farönkre van szükséged, amibe bele kell fúrnod négy lyukat – egyáltalán nem baj, ha az alap göcsörtös! A rusztikusságnak az a lényege, hogy minél természetesebb és furcsább legyen az összhatás.

Ha a lyukakba beleállítottad a gyertyákat, akkor már csak ki kell díszítened a fa felületét.

Használj tobozokat, mohát, esetleg néhány friss fenyőágat!

Tobozokkal borítva

A tobozokkal nem csupán azért érdemes dolgoznod, mert tökéletesen tükrözik az ünnepi hangulatot, hanem mert tartósak, és éveken keresztül elállnak.

Ez tehát azt jelenti, hogy ha nem akarsz minden évben új koszorút készíteni, akkor ideje összedobnod egyet a tobozok segítségével, amit aztán a megfelelő tárolás mellett, évről évre elővehetsz majd.

A tobozokat ragasztópisztollyal rögzítsd a koszorúalapon, majd, ha van hozzá kedved, díszítsd további kiegészítőkkel, akár fenyődíszekkel, masnikkal.

De az is csodásan mutat, ha műhóval fújod le őket!

Emlékezz a nagyidra

…vagy bárkire, aki valaha fontos volt számodra, és örököltél tőle egy szépséges tálat, tálcát, vagy edényt.

Karácsony tájékán mindenképpen érdemes elővenni az ilyen emlékeket, hiszen személyesebbé tehetik az ünnepeket, és te is úgy érezheted, hogy folyton ott vannak veled elveszített szeretteid.

A személyesség mellett még jó néhány előnye van annak, ha egy szép, régi tálcára vagy süteményestálra készíted el az adventi „koszorúdat”.

Az alapanyagok nem fognak szétszóródni, a gyertyák biztosan tartanak, ráadásul bármikor könnyen frissítheted a díszt, ha a száraz levegő miatt kicsit összeestek volna a természetes alapanyagok.

Számozott gyertyák

Az elmúlt időszakban hatalmas népszerűségnek örvendenek a különféle, számozott gyertyák.

Nem is csoda, hiszen a visszaszámlálás az adventi időszak lényege.

Zsírpapír és alkoholos filc segítségével akár a gyertyákat is megszámozhatod, de természetesen az is tökéletesen mutat, ha megszámozott kartonokat akasztasz rájuk.

Az elrendezést mindez nem befolyásolja: éppúgy választhatod a hagyományos, kerek koszorúformát, mint a modern megoldásokat.

Utóbbi esetén nem muszáj a gyertyákat megszámoznod, mert ha miniatűr kaspókba állítod őket, akkor a cserepeken is díszeleghetnek a számok.

Poharas gyertyák

Ha már a különálló tartókat megemlítettük, mutatunk is rájuk gyorsan egy példát. Bár ezek a díszek nem a szó szoros értelmében vett adventi koszorúk, mégis jól mutatnak, és ugyanúgy betölthetik ezt a funkciót.

Előnyük, hogy gyorsan elkészíthetőek, egyszerűek, szépek, és a tálcás megoldásokhoz hasonlóan könnyen frissíthetőek.

Aránylag biztonságosak is, hiszen ha a hosszú gyertyákat hőálló cserépbe vagy üvegbe állítod, sokkal kevésbé kell rájuk figyelned, mint a hagyományos, koszorús változatokra.

Persze nem csak a poharakat díszítheted, a környezetüket is szépen kidekorálhatod, így még esztétikusabb, egységesebb lesz az összhatás.

“Lebegő” koszorú

Ha igazán impozáns látványra vágysz, válassz egy hatalmas koszorúalapot, amiről aztán ne is sajnáld a dekorációkat.

Alaposan tömködd meg zöld fenyőágakkal, fagyönggyel, borostyánnal, örökzöldekkel.

Tekerd körbe gyöngysorral, vagy elemmel működő izzósorral, majd dekoráld tovább díszekkel, na és persze a gyertyákkal.

Ezután a koszorút akaszd fel az asztal fölé, vagy valahova a nappaliba, de ügyelj a biztos tartásra, inkább több helyen rögzítsd, nehogy leessen!

Végül apró akasztók vagy széthajtott gémkapcsok segítségével a koszorú alsó felére is akassz karácsonyi díszeket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást