5 hatékony tipp a száraz levegőjű helyiségek kellemes párásításához

5 hatékony tipp a száraz levegőjű helyiségek kellemes párásításához

Címlap / Otthon / Háztartás / 5 hatékony tipp a száraz levegőjű helyiségek kellemes párásításához

Miért rossz a száraz levegő?

Ezeket a kellemetlenségeket azonban elkerülhetjük, ha alacsonyabb hőmérsékleten és nedvesen tartjuk a levegőt. A fűtött lakásban a hőmérséklet csak 20 Celsius-fok legyen.
Ha melegebb van, akkor a porszemek a meleg levegőben felszállnak, majd a szánkon és az orrunkon keresztül a testünkbe jutva ingerlik az orrunk és torkunk nyálkahártyáját.

Lássuk, mit tehetünk azért, hogy a lakásban a levegő kellően nedves legyen.

Öntözzük rendesen a szobanövényeinket!

Locsoljunk több vizet a növényeinkre, mint a fűtési szezon előtt, sőt a virágpermetezőből is spricceljünk rájuk vizet. A víz adagolásánál hagyatkozzunk az érzéseinkre: a túlöntözés megárthat, inkább annyit öntsünk, hogy a víztöbblet a levegőt egészséges párával megtöltse, és könnyű, friss légzést biztosítson számunkra.

Fa fürdőkád, szobanövényekkel szegélyezve
istockphoto

Helyezzünk vízzel teli edényeket a fűtőtestekre!

A legtöbben talán ezt a módszert alkalmaztuk eddig.

A vízzel telt edényben a vizet hetente cseréljük, hogy a benne lerakódó por ne kerüljön vissza a levegőbe. Beszerezhetünk dekoratív tárolóedényt, amely illeszkedik a radiátor stílusához.

Figyeljük meg, hogy ha a cikkben szereplő tippek közül még legalább egyet rendszeresítünk, akkor amellett, hogy a szokásos szárazság-okozta bajoktól nem szenvedünk, még a fűtésszámla összegén is spórolhatunk, mert a párával telt levegő melegebb hatást kelt, mint a száraz.

Radiátoron víz párásítás céljából
istockphoto

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást