Mindig csodáltam azokat, akik dolgozó anyukaként is képesek arra, hogy rendszeresen friss süteménnyel örvendeztessék meg a családot. Nálunk nincs túl gyakran desszert, és akkor is inkább csak a sütés nélküli finomságokra jut idő…
3/3. Poharas gyümölcskrém
Nagyon kedveljük a pohárkrémeket is, ám szerencsére az egész család előnyben részesíti a könnyedebb, gyümölcsösebb változatokat. Ezekből ősszel sem lehetetlen ízletes finomságokat készíteni!
Hozzávalók: 200 g zabkeksz, 4 db alma, fahéj, nádcukor, 500 gramm natúr vagy vaníliás szójajoghurt
Elkészítése: Az almákat tisztítsd meg, majd vágd egyforma méretű kockákra. Tedd őket serpenyőbe, szórj rájuk nádcukrot és karamellizáld össze őket. Szórd meg kevés fahéjjal a masszát, majd hagyd egy kicsit hűlni. Tedd egy zacskóba a zabkekszeket és óvatosan ütögetve törd őket kisebb darabkákra, morzsákra. Ha natúr joghurtot választottál, kóstold meg, kicsit ízesítheted, pl. vaníliával. Már jöhet is a rétegezés! A keksszel kezdd a sort, majd mehet rá a joghurt és végül az alma – addig ismételd, amíg meg nem telik a pohár.