3/1. Almás-pudingos
Emlékszem, gyerekkoromban mennyire imádtuk ezt a süteményt: egyrészt azért, mert isteni finom, másrészt pedig azért, mert mi is meg tudtuk csinálni.
Hozzávalók: 75 dkg alma, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1,5 zacskó vaníliás pudingpor, egy citrom leve, 25 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg margarin
Elkészítése: Az almát hámozd és tisztítsd meg, majd reszeld le nagylyukú reszelőn. Add hozzá a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a citromlevet, majd kezdd el puhára párolni.
A vaníliás pudingporokat oldd fel nagyon kevés vízben (kb. 6 evőkanálnyi kell), majd add hozzá az almához. Kevergetve főzd, amíg kellően sűrű lesz!
Egy kisebb méretű tepsibe tegyél zsírpapírt, majd jöhet rá egy réteg keksz: öntsd rá az almakrémet, simítsd el, majd a tetejét is fedd le kekszekkel. A langyos margarinban oldd fel a porcukrot és a kakaót, majd öntsd rá a kekszekre. Hűtőben hagyd érni néhány órát, és már szeletelheted is.
1 hozzászólás
Barbara
2022.06.29., 10:13Az almás-pudingoshoz le kell darálni a kekszet? A kép nem ezt a desszertet mutatja.. és mi az a pudingos réteg, amikor a pudingot az almához kell keverni, nem értem…