A sütéshez forró olajat használj, és hirtelen süsd ki benne a sajtot, nehogy megolvadjon és letapadjon. Piros dzsemet használj, amelyhez tálalás előtt 4 evőkanálnyi vörösbort is keverhetsz.
Hozzávalók:
- 4 evőkanál dzsem (áfonya vagy meggy)
- 4 evőkanál száraz vörösbor (ízlés szerint)
- 30 dkg camembert sajt
- 1 tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- ½ dl olívaolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Keverd össze a dzsemet a vörösborral. A sajtot vágd félbe. A tojást verd fel villával, majd forgasd meg benne a sajtdarabokat, és ezután forgasd meg őket a zsemlemorzsában is.
Serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd benne aranybarnára a sajtot. Személyenként két fél darabot tegyél egy-egy tányérra. Vörösboros dzsemmel és friss baguette-tel tálald.