Strasszok az arcon – testékszer vagy pusztán giccs?

Strasszok az arcon – testékszer vagy pusztán giccs?

Címlap / Stílus / Arc / Strasszok az arcon – testékszer vagy pusztán giccs?

Van, aki nagyon kedveli, és van olyan hölgy, aki inkább ízléstelennek találja. Igencsak megoszlik a vélemény arról, hogy vajon ezek a csillogó kövek emelik a smink, illetve arc fényét, avagy rombolják azt. Akik kedvelik, azok állítják, hogy számos olyan alkalom létezik, amikor kifejezetten feldobhatja a sminkünket, és sok esetben akár testékszerként is jól mutathat.

Hova tegyük?

Kifejezetten jól mutat a fenti szempillasor külső zugában, ahova akár több darabot is felragaszthatunk. Lehet úgy is használni, hogy háromféle méretű követ teszünk fel egymás mellé (különböző színűeket is választhatunk, de mindig figyeljünk arra, hogy a kövek ugyanannak a színnek legyenek az árnyalatai).

Tudom ajánlani azt a praktikát is, amikor egy lehelet rózsás arcpírra felragasztjuk, éppen oda, ahol az almácskáink vannak.

Esetleg, ha van műszempillánk, megkérhetjük a kozmetikusunkat, hogy tegyen a pilláinkra is pár követ. Vigyázat, ebben az esetben heteken keresztül ott tündökölnek majd, hiszen a szakemberek extra tartós ragasztóval dolgoznak.

Milyen színt válasszunk?

Ha maradunk az előbb említett tartós strassz ragasztásnál, akkor azt tartom a legjobb megoldásnak, ha fehér, ezüst vagy valamilyen halvány színt választunk. Ez azért fontos, mert ha bármilyen sminket is készítünk magunknak ez idő alatt, a tartós kövecskéinknek passzolniuk kell a sminkünkhöz.

Ha a kőragasztás nem tartós változatánál maradunk, akkor nincs megállás a szín kiválasztásánál. Legyen szó lila, zöld vagy okkersárgáról, bármelyik színt tudjuk alkalmazni.

Mivel ragasszuk fel?

Ha nem az arcunkról van szó, akkor a legjobb, ha testragasztót választunk, amivel biztosak lehetünk abban, hogy egy átbulizott éjszaka után is fent maradnak a kövecskék.

Figyeljünk arra, hogy a kövek eltávolításánál nyomtalanul szedjük le a bőrünkről a ragasztót, ehhez vásároljuk meg a testragasztó oldószerét is. Ha arcra tesszük a strasszköveket, akkor műszempilla ragasztóval tegyük fel azokat.

A legkönnyebb dolga azoknak a hölgyeknek van, akik olyan strasszkövet választanak, aminek a hátulja öntapadós. Ez megkönnyíti a ragasztókkal való kísérletezgetést. Az ilyen köveket gyerekek bőrére is bátran fel lehet ragasztani.

Esküvőre testékszer?

Igen! Volt dolgom jó néhány menyasszonnyal, akiknek ékszer helyett gyönyörű strasszkövekkel raktam ki a dekoltázsát, ami kvázi nyakláncként funkcionált. Ha egy tini korodban készített tetoválás pedig nem illik az esküvői ruhádhoz, némi testfestéssel és kőragasztással máris alkalomhoz illő testékszert lehet varázsolni az oda nem illő tetoválásból.

Photo: Kirschner Anna
Modell: Korossy Daniella
Smink, haj: facebook.com/nesbumakeup

Dekoráljunk, de hogyan?
Galéria / Dekoráljunk, de hogyan?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást