Milyen a stílusos otthon?

Milyen a stílusos otthon?

Címlap / Otthon / Dekor / Milyen a stílusos otthon?

Míg korábban csak a funkció volt az elsődleges szempont, amikor bútorvásárlásra került a sor, ma már a stílus és az esztétikum is éppen ugyanannyira mérvadó. Így aztán a korábbi tucatenteriőrök után a modern kor embere a saját ízlésére kezdte formálni az otthonát. (x)

Persze nem egyszerű eligazodni a számtalan stílusirányzat között, és ha nem figyelünk, akkor bizony elég nagy zűrzavar lehet a végeredmény. Ezért aztán nem árt előre tisztázni néhány dolgot.

Tervezz előre!

Első és legfontosabb lépés a tervezés, így mielőtt a Prémium bútoráruház prémiumminőségű bútorait megvásárolnád, nem maradhatnak el a következő lépések!

Először is álmodd meg, mely lakberendezési stílust áll hozzád a legközelebb. Erre számtalan teszt is található különféle internetes portálokon, de sokat segít az is, ha különféle lakberendezési magazinok leírásait és mintául szolgáló otthonait tüzetesen átolvasod és végigböngészed. Az ötödik ilyen oldal után már garantáltan tudni fogod, hogy milyen stílust szeretnél megteremteni az otthonodban.

Ha pedig a stílus már adott, akkor a bútorokat is sokkal hatékonyabban fogod tudni kiválasztani az otthonod különböző helyiségeibe. Jó, ha egy helyről vásárolod a bútorokat, mert így még inkább egységes hatást fogsz tudni kelteni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a stílus jól érvényesülni tudjon a lakásod vagy a házad falai között.

Mik a legnépszerűbb lakberendezési stílusok?

Bár vannak klasszikus, időtálló lakberendezési stílusok, a modern kor mégiscsak új trendeket hozott a lakberendezés területén.

A loft, a minimalista vagy a bohém stílus mozgalmat teremtett, és kitörölhetetlen nyomot hagyott mind az építészet, mind a lakberendezés terén.

Míg a loft a régi gyárépületek hangulatát idézi hatalmas ablakaival, hideg, fémes vonalaival, addig a férfias stílus a bútorokon is visszaköszön: egyszerű formák, fémvázas bútorok, hideg színek jellemzik.

Ezzel szemben a minimalista stílus már sokkal több játékosságot enged meg, sőt mostanában inkább a meleg színek jellemzik, így bár a letisztultság játssza benne a főszerepet, mégsem mondható rideg, hideg stílusnak.

Tökéletes ellentéte a fenti stílusoknak a bohém, amely a színek, stílusok kavalkádját engedi meg, ugyanakkor a látszólag eklektikus összhangot gondos és alapos választások adják csak meg – mind színek, a bútorok és a dekorációs elemek kiválasztásánál.

Hozzád melyik áll a legközelebb, tudod már?

Válassz hozzád illő stílust!

Nehéz a választás, ez kétségtelen, hiszen oly sok szép elem van minden stílusban, ugyanakkor mindenképpen muszáj választani, ha nem szeretnéd, hogy otthonod a stílusok keveredésétől váljék élhetetlenné. Amikor azonban döntesz, ne hagyd magad befolyásolni. Csak olyan stílust válassz magadnak és az otthonodnak, amellyel maximális szinten tudsz azonosulni.

Hiába trendi a loft stílus, ha a szíved máshova húz, akkor nem érdemes erőltetni azt, ami nem megy. Minden stílus akkor a legjobb és akkor a legmegfelelőbb, ha az otthonodba térve melegség és hála tölt el.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!