Hozzávalók:
– só, bors
– növényi olaj
– 20 dkg reszelt trappista sajt
– 8 spárga, négybe vágva (hosszában és keresztben is ketté)
– 8 tojás
Elkészítése:
1. Forraljunk fel sós vizet a spárgának és főzzük meg, majd szűrjük le.
2. Habverővel verjük fel a tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá 60 ml vizet vagy tejet, hogy folyékonyabb legyen.
3. Egy kb. kicsi, 18 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben forrósítsunk fel pár csepp olajat. Öntsük bele a tojásos keverék 1/8-át. Közepes hőmérsékleten várjuk, míg megkeményedik a tojás, majd gyorsan csúsztassuk át egy tányérra. A serpenyőbe tegyük bele a sajt 1/8-át, hagyjuk megolvadni és enyhén megpirulni, majd egy spatulával tegyük át a sajtot a tojásra. Az egyik spárgát helyezzük el a rántotta közepében, majd gyorsan tekerjük fel, míg el nem kezd hűlni, ugyanis ekkor könnyebben eltörik. Egy fogpiszkálóval rögzítsük a tekercset.
4. Ismételjük még 7-szer, a maradék hozzávalókkal. Ne feledjük, négy, kettő vagy akár egyetlen nagy tojástekercset is készíthetünk, minden azon múlik, milyen méretű serpenyők állnak rendelkezésünkre.
5. Szórjuk meg kevés sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben pirítsuk kb. 10 percig.