A nyaralási szezon kellős közepén járunk, én is már tervezgetem az utat – aktuálisan az étkezések szempontjából. Mivel növényi étrendet követek, szeretek magammal vinni olyan fogásokat, amik segítik kiegészíteni a mindennapjaimat. Bár én tökéletesen elvagyok friss gyümölcsökön, zöldségeken és teljes kiőrlésű gabonákon, szeretem a saját és a családom étkezését is változatossá tenni. Itthon már jól bejáratott termékeket használok, de külföldön nem mindig egyszerű a helyzetem. Amiben viszont már most biztos vagyok, hogy nem szeretnék a címkék böngészésével bajlódni, a nyaralás alatt minden perc aranyat ér. Úgyhogy legalább nagyvonalakban meg szoktam tervezni, mit fogunk enni, és ennek megfelelően csomagolok. Így van ez a nassolnivalókkal is!
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
1/5 Datolyagolyók
Nálam a nélkülözhetetlen nasik közé tartozik a datolyapaszta. Ezt a finomságot kimagozott, friss, vagy aszalt datolyából készítik – előbbit én jobban kedvelem. A gyümölcsöt megdarálják, és sokszor passzírozzák is, majd fél-egy kilós tömbökbe préselik. Attól függően, milyen típusú a datolya, a tömbök lehetnek tömörebbek, vagy krémesebbek, de minden esetben szeletelhetőek.
Így a datolyapasztát vághatod, ezzel pedig 100%-ban természetes energiaszeletet csomagolhatsz magadnak. Ha pedig jobban ráérsz, diófélékkel, magokkal, vagy akár kókuszreszelékkel, zabpehellyel is gazdagíthatod, golyókat formálva belőle. Ezzel a technikával készülnek a nyersvegán torták alapjai, de természetesen golyókat is formálhatsz belőle.