A skandinávok nem csak a lakberendezéshez és a szanuázáshoz értenek, amik elsőre eszedbe jutnak róluk, a gasztronómiában is van néhány olyan finomság a tarsolyukban, amire méltán büszkék lehetnek.
3/5 Céklás lazac dióval
Hozzávalók: 250 g célka, néhány szál metélőhagyma, két marék dió, egy evőkanál dióolaj, egy kiskanál almaecet, 120 g füstölt lazac, két evőkanál tejföl, két szál kapor
Elkészítés: Tedd egy vágódeszkára a füstölt lazacokat, borsozd meg őket, majd helyezd a kiterített halakra a karikákra vágott céklát. Ez az első réteg, erre kerüljön még annyi, amennyi alapanyagod van otthon, de a rétegeket érdemes alufóliával vagy zsírpapírral elválasztani.
Ha megvagy vele, akkor mehet a hűtőbe legalább 24 órára. A maradék céklát, amit a rétegezéskor nem használtál fel, vágd fel kis kockákra, majd aprítsd kis darabokra a metélőhagymát is és helyezd a céklával együtt egy közepes méretű tálba.
A diót törd apróra és ez is mehet a céklához, majd öntsd az egészet nyakon egy kis almaecettel és dióolajjal, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Jó, ha ezt is tudod pihentetni a hűtőben néhány órán keresztül, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.
Ha letelt a pihenési idő, akkor itt az idő a tálalásra. A füstölt lazacokról egyesével vedd le a karikákra szeletelt céklát, kanalazz rájuk egy tányéron néhány kanálnyi céklasalátát, egy-egy kiskanál tejfölt, a tetejére pedig jöhet egy csipetnyi kapor. Újszerű és különleges ízvilág, céklaimádóknak kötelező!
Karácsony egyik napjára halas fogásnak is tökéletes!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!