Hozzávalók 4 személyre:
– 2 egész csirkemell
– 40 dkg reszelt trappista sajt
– 25 dkg kukorica
– 1 liter tej
– 4 gerezd fokhagyma
– só, bors ízlés szerint
– 3 ek. liszt
– 150 ml főzőtejszín
– opcionális: bacon szalonna a tetejére
Elkészítése:
1. A csirkemellet felszeleteljük (nem túl vékonyra), enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. A befűszerezett szeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk és állni hagyjuk 4-5 órát.
2. Egy tepsit kivajazunk és reszelt sajtot (trappista) szórunk az aljara. A szeleteket egyenként kiszedjük a tejből és lisztbe forgatás után behelyezzük a tepsibe, kukoricát szórunk rá, majd főzőtejszínnel meglocsoljuk és ismét reszelt sajtot szórunk rá.
3. A tetejére tehetünk még kukoricát vagy bacon szalonnát, ízlés szerint. 180 C fokon sütjuk fél órát, míg a sajt aranybarnára nem sül a tetején. Forrón tálaljuk, sült burgonyával vagy rizzsel fogyaszthatjuk!