Minden jó smink alapja a jól hidratált és előkészített bőr, és nincs ez másképpen az ajkaknál sem, hiszen a rájuk felvitt színárnyalatok ekkor mutatnak jól. Ahhoz, hogy igazán profik legyünk, rúzsozás előtt radírozzuk le és hidratáljuk ajkainkat. Ennek legegyszerűbb módszere az, ha a szánkat bekenjük ajakbalzsammal, majd hagyjuk, hogy azt beszívja magába a bőr. Ezután egy nedves fogkefe segítségével dörzsöljük át a bőr felszínét. Ezzel máris eltüntettük az elhalt hámsejteket. Ha ennél egy kicsit alaposabbak akarunk lenni, akkor készítsünk olyan ajakradírt, melyhez mézből és cukor keverékéből tevődik össze. Egy kis tégelyben keverjük össze ezt a két összetevőt, majd radírozzuk le vele ajkaink felületét. A rúzs felkenése előtt fél órával azért van erre a rituáléra szükség, mert az ajkaink sokkal pirospozsgásabbak lesznek, ráadásul a rúzs is tartósabb lesz.
4/5 Tartós
Nevéből is érthető, hogy ez a legtartósabb formula. Eléggé szárítja ajkainkat, de ez a típus biztosan megállja a helyét, akár egy hosszú átbulizott éjszakán is.
Ahhoz, hogy egy rúzs tartós maradjon, elengedhetetlen az ajakceruzák használata, ők együtt „jó barátok”. Régen az volt a trendi, hogy az ajakceruzával csak az ajkaink kontúrvonalát húztuk meg, majd azt színeztük be rúzzsal. Napjainkban a szabály az, hogy az ajakceruzával a szánk egész felületét besatírozzuk, majd arra hordjuk fel a rúzst.
A két termék nem feltétlen kell, hogy ugyanabból a családból származzon, és az is ajánlott, hogy a ceruza és a rúzs árnyalatában nagyjából legyen közel egymáshoz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!