Reteksaláta joghurtos öntettel

Reteksaláta joghurtos öntettel

Címlap / Életmód / Receptek / Reteksaláta joghurtos öntettel

Egy üde és finom saláta, amely alig pár perc alatt elkészül! A joghurtos retek nagyszerű előétel, de kíváló köret is lehet.

Hozzávalók az öntethez (2 személyre):

250 ml natúr joghurt
1 apróra vágott zöldhagyma
1 evőkanál citromlé
só és bors

A salátához:

2 marék vegyes saláta (zöldsaláta, rukkola, cikóra, reteklevél) jól leöblítve és falatnyira tépkedve
10-12 piros retek, vékonyra szeletelve

Elkészítése:

1. Először készítsük el az öntetet, hogy az ízek össze tudjanak érni. Öntsük a joghurtot egy tálba, keverjük hozzá az apróra vágott zöldhagymát, citromlevet, sózzuk és borsozzuk. Hútsük le ha nem lenne mér hideg a joghurt.

2. A salátát és retket tálaljuk salátástálba.

3. Öntsük az öntetet a salátás retekre és tálaljuk.

Tippek:
– A salátára mindig utolsó pillanatba öntsük a dresszinget, egyébként megpuhul a salátalevél.
– Plussz ízt adhat még a petrezselyemzöld, sóska, menta, kapor vagy metélőhagyma is.
– Az almakockák is jól találnak a salátával. A dresszingbe egy kis mustárt is keverhetünk.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!