Repedezett körömlakk az új divatőrület?

Repedezett körömlakk az új divatőrület?

Címlap / Stílus / Test / Repedezett körömlakk az új divatőrület?

A manikűrdivat folyamatosan megújul, és a szépségipar folyton újabb és újabb ötletekkel áll elő. Sok ezekből akár meghökkentő is lehet. Ilyen például a repedezett körömlakk!

Látvány

A repedezős körömlakk nevéhez hűen természetesen olyan hatást kelt, mintha számtalan helyen megrepedezett volna a körömlakkunk.
Van olyan típus, amelyik a felkenés irányában produkálja a repedéseket, de a legtöbb inkább össze-vissza reped, és olyan hatást kelt, mint egy régi, lepergő festék.

Felület

A repedező lakk felvitel után nem csak látványra, de érintésre is azt produkálja, mint egy régi, lepergő festékfelület a lakásban.
Enyhén durva tapintású, gyakran rücskös a felület, amelyet egy jó minőségű fedőlakkal kiegyenlíthetünk. Bár tökéletesen sima így sem lesz. A repedező lakkok töményebb anyagúak, ami az eredmény felületén is meglátszik.

Rétegek

A repedezős körömlakkot érdemes szintén több rétegben felkenni, mint a hagyományos típusokat.
Nagyon látványos eredményt érhetünk el azzal is, ha első rétegnek egy normál körömlakkot teszünk fel, a repedezőstől eltérő színben. Így az eredmény mér látványosabb lesz, mivel a repedéseknél az alsó réteg is látszani fog.

Fedőlakk

A fedőlakk fontossága különösen fontos, ha repedező körömlakkot használunk. Ahogy már említettük, ez kiegyensúlyozza a felületet és a rücskös tapintás ellen is jó szolgálatot tehet.
Érdemes jó minőségű fedőlakkot használni, mivel ezzel hosszú távra rögzíthetjük a manikűrt. Csillogó és matt hatású darabok egyaránt alkalmazhatóak.

Állaga

A repedezős körömlakkról érdemes tudni, hogy lényegesen töményebb és durvább állagú, mint a hagyományos társaik.
Éppen ezért nehezebb felkenni is, de persze nem lehetetlen. Nem érdemes túl vastagon alkalmazni, mert ezzel még a műkörmöknél is vastagabb réteget érünk el. Túl vékonyan viszont nem érvényesül a lakk jellegzetessége.

Tartósság, pótlás

A repedezős mintájú körömlakkok sajnos nem mondhatni éppen hosszú életűnek. A vastag réteg miatt könnyebben sérül, és ezért könnyen elképzelhető, hogy leválnak belőle darabok.
A minta azonban igazán hálás, mivel nem kell az egészet újra festeni, egyszerűen csak kipótoljuk. Épp úgy, mint egy repedezett festést egy otthoni csövön.

Új divatőrület?

Várhatóan a repedezett körömlakk nem lesz klasszikus és nem marad a divatban évtizedekig. Annyi azonban egészen biztos, hogy látványos, vidám hatást érünk el vele és egészen biztosan felkeltjük a szemlélők érdeklődését.
Egy próbát mindenképpen megér, sőt az ünnepek alatt még jó szolgálatot is tehet nekünk, ha gyors manikűrigazításra van szükségünk.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást