Dekor / Otthon

Rendkívül látványos galériás megoldások – Apró lakásokba is tökéletesek

Rendkívül látványos galériás megoldások – Apró lakásokba is tökéletesek

A minimális alapterületű lakások galéria nélkül sokszor elképzelhetetlenek, mivel gyakran ennek a megoldásnak köszönhetjük, hogy élhetőek a kis otthonok. De az is előfordulhat, hogy teljesen elvarázsol ez a megoldás, és elve így álmodod meg a helyiségek egy részét. Lássuk, minként lesz tökéletes a végeredmény!

Alul az ágy

Általában a galériára építő lakásokban alulra kerül a nappali, étkező rész, míg felülre a háló, amiben abszolút van logika.

A legtöbbször inkább a nappaliban fogadjuk a vendégeket, ezért nem tűnik praktikusnak, hogy éppen ide tegyük a legintimebb lakrészt, a hálószobát. Pedig olykor ez a tökéletes megoldás!

Ha a galériád egészen magával ragadó, különleges, akkor bátran megfordíthatod a sorrendet, és akár a felső részen is fogadhatod a látogatóidat.

Amennyiben nem muszájból alakítod ki a felső szintet, szintén érdemes elgondolkoznod ezen a lehetőségen.

Akár csak egy egyszerű kiülőt, akár teasarkot, vagy irodát tervezel, nem muszáj mindenáron a hálódat felvinni a plafon alá.

Persze ennek szintén megvannak az előnyei, már mutatjuk is őket!

Háló a galériában

Amellett, hogy a praktikuma megkérdőjelezhetetlen, a galériában levő ágynak több előnye is akad.

A zugszerű megoldások eleve nagyon romantikusak és különlegesek, egyszóval hálószobának abszolút tökéletesek.

Ez különösen igaz akkor, ha olyan szerencsés vagy, hogy a galériádhoz tetőablak, vagy aprócska terasz is tartozik, amin keresztül a csillagos eget bámulhatod esténként.

Ha utóbbiak nem megoldhatóak, akkor is van néhány lehetőséged: sok-sok párna, még több puha szőnyeg és persze a kihagyhatatlan hangulatvilágítás

Egyébként nem muszáj mindenáron teljesen beépítened a felső szintet – bár így veszítesz némi alapterületet, amennyiben nem a teljes falrészt használod fel a cél érdekében, sokkal szellősebb lesz a végeredmény.

Gyerkőcöknek is tökéletes

Bár az igazán dekoratív megoldások a felnőttek fantáziáját is behálózták, a gyermekek egyenesen imádják a különféle galériás, emeletes ágyra építő megoldásokat.

Ez nem csupán azért előny, mert így valóban testre szabhatod a lakrészüket, hanem azért is, mert rengeteg helyet spórolhatsz segítségével az aprócska gyerekszobában.

Manapság a gyerkőcöknek egyébként is erre az alapelvre épülnek a bútorok: alul a játszórész, ami idővel otthoni tanulósarokká bővíthető, felül pedig a kényelmes emeletes ágy.

Szóval akár beépítitek, akár nem a felső szintet, az biztos, hogy a csemeték imádják, ha kicsit elbújhatnak.

Emiatt az ilyen és ehhez hasonló, egészen apró beülőket is nagyon díjazzák.

Nem csak apró lakásokba

A galériás megoldások messze nem csak az apró lakásokba tökéletesek, sőt ott sokszor muszájból támaszkodnak rájuk az emberek, és ennek bizony gyakran megvan a kevésbé látványos eredménye.

Ezzel szemben az eleve nagy belmagassággal bíró lakásokban óriásit tud dobni a térérzeten és a látványon egy-egy galériás elem.

A galérián tehát nem csak akkor gondolkodhatsz, ha szükséged van egy extra szobára, vagy máshol egyszerűen nem férsz el.

Ez a csodás bővítés – bármilyen indíttatásból adódóan készüljön – komoly luxusérzetet jelenthet a lakásodban és csak rajtad múlik, a keletkező extra teret milyen formában használod fel.

Talán végre saját gardróbod, „teraszos” étkeződ, vagy újragondolt télikerted lesz?

Ha idáig csak a hely volt akadály, ideje újragondolnod a lehetőségeidet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást