Dekor / Otthon

7 rendhagyóan díszített karácsonyfa, amit le akarsz majd másolni

7 rendhagyóan díszített karácsonyfa, amit le akarsz majd másolni

Úgy döntöttél, idén kicsit megújítod a karácsonyfadísz-készletedet, de még nem döntötted el, milyen színeket és formákat látnál a fán színesen? Most összegyűjtöttünk neked pár igazán izgalmas verziót, amin érdemes elgondolkodnod!

Fehér

Nem annyira klasszikus, de kétségtelenül csodaszép a hófehér díszekbe öltöztetett karácsonyfa. Ha teljesen biztosra akarsz menni a látványt illetően, olyan izzósort válassz, amihez fehér fényt is tudsz állítani, ugyanis az arany ragyogás elnyomhatja a hófehér díszeket.

Na persze az arany-fehér párosítással sincs semmi gond, ezzel a kombinációval szintén izgalmas látványt varázsolhatsz az otthonodba.

Ehhez a díszítési megoldáshoz jó választás egy méretes ezüstfenyő, amit még inkább feldobhatsz, ha az ágakat helyenként műhóval, vagy fehér spray segítségével ékesíted.

Érdekes színátmenet

Ez a karácsonyfa díszítés elég rendhagyó, ezért jó választás lehet, ha kipróbálnál valami igazán különlegeset.  

Lényegében rengeteg színt felhasználhatsz a dekorálás során, de minimum kettőre szükséged lesz ahhoz, hogy szépen végigvezethesd az átmeneteket.

Spirálszerűen kell haladnod, a díszítést pedig a legfelső színnel kell kezdened – ebből kerül a legtöbb a fára, tehát olyat válassz, amiből sok díszed van. Ha az első spirál már megvan, akkor könnyű a dolgod: ugyanazt az ívet kell végigkövetned, egészen a fa aljáig.

Extravagáns színek

A megfelelő otthonban és környezetben egy ilyen extrém díszítésű fa is emelheti az ünnepi hangulatot, szóval ha imádod a feltűnő színeket és harsány dolgokat, akkor miért ne?

Ha nem csupán extrém színeket, hanem hasonlóan szembeötlő díszeket is szeretnél a fára, akkor szinte teljesen mindegy, milyen fenyőt választasz.

Ahogy a képen is láthatod, az ágak csak alig-alig lógnak ki, tehát, ha a forma megfelelő, akkor minden hiányosságot elrejthetsz. Ennél a megoldásnál jöhet minden, ami színes, csillogó, hatalmas és persze egyedi!

Szolid natúr

A karácsonyi forgatagban sokaknak üdítő lehet egy kis szolidság, visszafogottság. Az idei évben nagy szerep jutott a rusztikusságnak a lakberendezésben, a natúr megoldásokkal így a karácsonyi dekorációnál sem foghatsz mellé.

Választhatsz visszafogott asztalterítéket, csomagolópapírokat, de akár karácsonyfát is. A természethez való visszafordulás idén olyannyira jellemző, hogy egy kisebb, cserépbe állított, feldíszítetlen fenyővel is kiválthatod a karácsonyfát – legalábbis a trendek szerint.

Persze szolidabb égősorral, saját kezűleg készített díszekkel nyugodtan feldobhatod a látványt. A fa formája viszont ebben az esetben nagyon fontos!

Ezüstös csillogás

Egy időben kifejezetten divatos választás volt az ezüst karácsonyfadísz, manapság azonban sokkal inkább az arany hódít – pedig az ezüst talán még jobban passzol a télhez, a hóhoz.

Neked sem kell mellőznöd, ha kedveled, hiszen csodaszép karácsonyfád lehet a segítségével. A hosszú, jégcsapszerű díszek éppúgy tökéletes választások lehetnek egy ilyen fán, mint a kisebb-nagyobb csillagok, üveggömbök.

Persze az ezüstfenyő itt is adja magát, és némi műhóval, vagy kristályos dekorációval még jobban feldobhatod az egyébként is ragyogó összhatást. Itt is érdemes arra ügyelned, hogy ne aranyszínű izzósort válassz!

Virágos karácsonyt!

Bár a karácsonyról elsőre valószínűleg nem a virágok jutnak az eszedbe, az ünnepre jellemző Mikulásvirágot mégis érdemes lehet felhasználnod a dekorációban. 

Különösen, ha a romantikus stílus amúgy is közel áll hozzád!

Egy ilyen, piros virágokkal, fehér lámpásokkal, madarakkal és arany gömbökkel díszített fa például tényleg lélegzetelállítóan mutat, de gondolkodhatsz elő virágokra hajazó selyemvirágos megoldásokban, esetleg rózsákban is. 

Zöldre zöldet!

Még ha a legtöbb szín felé nyitott is vagy, a zöldre és annak árnyalataira biztosan nem gondolnál, mikor karácsonyfadíszeket vásárolsz. 

Pedig ahogy a képen láthatod, ez is nagyon mutatós megoldás lehet!

Persze arra azért érdemes figyelni, hogy a díszek jóval világosabbak, illetve más árnyalatúak legyenek, mint a tűlevelek, hogy ne mosódjanak össze a fával, illetve egy-két ezüst dísz is érdemes lehet bevetned. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást