4 rejtett tó Magyarországon, ami tökéletesen kielégíti a vízpart igényedet

4 rejtett tó Magyarországon, ami tökéletesen kielégíti a vízpart igényedet

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 4 rejtett tó Magyarországon, ami tökéletesen kielégíti a vízpart igényedet / 2. oldal

3/4. Vadása-tó

Ha az Őrségbe kirándulsz, látogass el a Hegyhátszentjakab település közelében található Vadása-tóhoz, és csobbanj egy jót a hangulatos tavacska hűsítő vízében.

A hatvanas évek végén a Vadása patak vízének felhasználásával a helyiek által kialakított, és azóta folyamatosan karban tartott, 200 méter széles, 350 méter hosszú tóban horgászni is lehet, de kiváló kiránduló célpont baráti társaságok, családok számára egyaránt. A tó dimbes-dombos környezetében számos izgalmas túraútvonal húzódik, kemping és turistaházak is várják az idelátogatókat.

4/4.
Szelidi-tó

Hazánk ötödik legnagyobb tava talán kevésbé ismert, mint a Balaton vagy a Velencei-tó, pedig a Bács-Kiskun megyei Kalocsától 17 kilométerre fekvő Szelidi-tó ideális úti cél a strandolni és pihenni vágyóknak egyaránt. A környékbeliek körében Nagy strandként ismert fizetős déli parti strand 800 méteres, homokos partszakasza kisgyermekes családoknak is ideális, hiszen a víz fokozatosan mélyül, a parton pedig szuper játszótér várja a kicsiket – hintával, csúszdával, mászókával.

Természetesen több, kisebb partszakasszal rendelkező szabad strandja is van a tónak, illetve az üdülőövezetben lévő utcák végénél is meg lehet mártózni, a horgászat szerelmesei pedig a tó csücskeiben, illetve az északi parton hódolhatnak szenvedélyüknek. A tó körül a nyári szezonban pezsgő éjszakai élet zajlik, a Nagy strand főbejáratánál lévő Szittyó téren szombat esténként utcabál várja a mulatozni vágyókat.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást