Régi csempés a fürdőszobád? Rendezd be úgy, hogy a divatjamúlt burkolat is jól mutasson

Régi csempés a fürdőszobád? Rendezd be úgy, hogy a divatjamúlt burkolat is jól mutasson

Címlap / Otthon / Dekor / Régi csempés a fürdőszobád? Rendezd be úgy, hogy a divatjamúlt burkolat is jól mutasson

Egy komplett felújítás nem mindig fér bele, de addig is, amíg eljutsz oda, hogy az álomfürdőszobádat megvalósíthatod, néhány kisebb-nagyobb trükk segíthet elviselhetőbbé tenni a jelenlegi állapotokat.

Merész színek

Ha nincs is pénzed felújítani az egész fürdőszobát, a fürdőkád lefestése még beleférhet, főleg, ha egyébként jó állapotban van, és csak a külső részt szeretnéd lefesteni – ezt a megfelelő szerszámokkal és egy kis kézügyességgel akár te magad is megteheted.

Már csak egy színben passzoló textília kell, ami lehet egy függöny (ha van ablak a fürdőszobádon), de akár egy zuhanyfüggöny is.

Válassz merész színeket, így ügyesen elterelheted a figyelmet például egy kevésbé előnyös padlóburkolatról.

 

Kutyaharapást szőrével

Tényleg ősrégi a fürdőszobád?

A jó hír az, hogy most minden újra virágkorát éri, ami vintage vagy retro.

Ahelyett, hogy megpróbálnád elkendőzni a nyilvánvalót, válassz korabeli kiegészítőket, és csak itt-ott vigyél egy kis modern csavart a berendezésbe, ahogyan például itt tették a matt színű szaniterfestékkel, és igazán stílusos lehet a fürdőszobád.

 

Vagány tapétával

Sokaknak okoz gondot egy olyan csempeszín, ami a hatvanas, vagy hetvenes években esetleg nagyon is trendinek számított, mostanra viszont finoman szólva is kínossá vált.

Mivel ez a burkolat általában a fürdő elég jelentős részét elfoglalja, nem könnyű elterelni róla a figyelmet – de nem is lehetetlen.

Válassz egy színvilágban, stílusban passzoló, feltűnő fürdőszobai tapétát, és borítsd ezzel a csempe fölötti részt, így sikket, karaktert, vagányságot adhatsz az egyébként nehezen értelmezhető csempének, és a modern mintát helyezed előtérbe.

 

A növények mindent megoldanak neked!

Van ablak a fürdőszobádon? Jut be természetes fény? Akkor mindegy is, milyen a burkolat, mert a növények megoldják neked a helyzetet?

Nincs olyan szerencsétlen berendezésű vagy burkolatú fürdőszoba, amit a mennyezetről belógatott növények ne tennének sokkal sikkesebbé.

A különféle páfrányok kimondottan kedvelik a párás, meleg helyeket, de a sötétebb sarkokba akár műanyagból készült pozsgásokat is tehetsz – ezek teljesen élethűen hatnak, és azonnal életet visznek a fürdőszobába.

 

Szeresd a részleteket!

Ha a fürdőt menthetetlennek ítéled, de mindenképpen használhatóvá kell még tenned egy darabig, akkor, ha az utált dolgokat nem is tudod egyelőre eltávolítani, vigyél be olyasmiket, amiket viszont szeretsz. Természetesen az apró tárgyakkal való túlzsúfolás sem tesz jót a helyiségnek, de néhány szép textília, gyertya és akár kép vagy más dekoráció olyan fókuszpontokat adhat a fürdőnek, amin szívesen pihen meg a szemed.

A falra tett képek a most divatos szoba-hangulatot kölcsönzik a fürdőknek, de ha sok szokott lenni a pára, érdemes bevetni egy kis trükköt: csak egy fehér papírlapot tegyél a keretbe, és alkoholos filccel magára az üvegre készítsd el a mintát, így nem teszel kárt kedvenc fotódban vagy képedben, ha a keret mögé kúszik a nedvesség.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást