Praktikus ötletek babaszobához a lakberendezőtől

Praktikus ötletek babaszobához a lakberendezőtől

Címlap / Otthon / Dekor / Praktikus ötletek babaszobához a lakberendezőtől

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy babaszobába rengeteg bútort, halomnyi játékot, kacatot és számos funkciót akarunk belezsúfolni, amelyek mellett nem árt, ha még gyerekünknek is helyet találunk. És, hogy ez mekkora tervezést, átgondolást igényel, arra sajnos csak akkor jövünk rá, ha már épp a megvalósítás sűrűjében vagyunk, amelyek befejeztével sokszor szomorúan tapasztaljuk, hogy a valóság valahogy elmarad a megálmodottól…

Bevallom, ebbe a hibába első gyermekünk érkezésekor némileg mi is beleestünk, persze a második nekifutás és a dupla rohangálás végül egy gyönyörű szobácskát és egy gyors megszületést is eredményezett. Ahhoz, hogy nálatok ez ne feltétlen így történjen, csak néhány dolgot kell végiggondolni.

Hidd el, hogy a kisbabának az anyukán és az apukán kívül még oly sok mindenre nincs szüksége, ezért elegendő csak az alapbútorok  – kiságy, komód és pelenkázó – beszerzésén törni a fejed! A babaszoba kialakítását persze ennyivel nem feltétlen lehet megúszni, a szobácska hangulatát most kell előremutatóan megalapozni, hiszen nem feltétlenül szeretünk félévente új hangulatot kialakítani.

1. Lágy színek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Választhatunk pasztell szobát babánknak, ha a hagyományos rózsaszínek és kékek már fárasztóvá váltak számunkra. Ezeket az árnyalatokat a nyugalmat árasztó halványszürkére, az egyszerű fehérre, vagy a kedvelt homokbarnára cserélhetjük, amelyeket halvány cukorka, vagy azok élénkebb árnyalataival, egyedi megjelenésekkel tehetünk még oldottabbá.

2. Harsány minták

Képek forrása: 1 / 2 / 3

De ki állítja, hogy ezeket a szobácskákat csakis lágy és visszafogott árnyalatokkal lehet megvalósítani? Merész színekkel, remek mintákkal, fantáziadús dekorációkkal is rendkívül csalogatóvá varázsolhatjuk babáink szobáit, amelyek akár egy egész falon, vagy hangsúlyosabb kiegészítőkben is megjelenhetnek.

Bárhogy is döntünk, engedjük szabadjára gondolatainkat, hogy babáink sajátos környezetbe érkezzenek és növekedjenek, formálva ezzel is ízlésüket és szépérzéküket.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart facebook közösségéhez ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület kipipálni, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!