A szilvesztert, újévet még manapság is számtalan hagyomány, szokás övezi, amikből már egyre kevesebbet tartunk lényegesnek. Ugyanakkor akár babonából, akár egyszerű megszokásból, de sokan követnek pénzhozó újévi tradíciókat.
2/3 Óvatosan a hússal
A hiedelmek szerint nem éppen a legszerencsésebb húst fogyasztani újév napján, legalábbis csirkét egész biztosan nem. Úgy tartja a fáma, hogy aki az évet csirkehússal kezdi, az tarthat attól, hogy az állat elkaparja a szerencséjét, így aztán bottal ütheti a pénz nyomát. Ugyanez a helyzet a halakkal is, amikkel sajnos elúszhat a szerencsénk.
Ezzel szemben örülhetünk a malachúsnak, amiből ha nem lenne még elegünk az ünnepek végén, akkor most pótolhatjuk a hiányt.
Az újévkor fogyasztott malac végre nem viszi, hanem hozza a szerencsét, a hiedelem szerint egyenes kitúrja, ezért van az, hogy sok szilveszteri lakoma szerves részét képezi a malacsült és a lencsesaláta.
Annak ellenére, hogy a hal nem éppen a legmegfelelőbb választás az újév során, más a helyzet a pikkelyével, ami, ha megmaradt a karácsonyi asztalról, külön szerencsét jelent.
Mivel a pikkelyek nagyszerűen megtestesítik a pénzformát, egyértelműen gazdagságot jelképeznek. Ha biztosra akarsz menni, tegyél néhány pikkelyt a pénztárcádba, a hiedelem szerint így garantált a gazdagság.
Az asztalra az említett szemes terméseken és a frissen sütött malacon túl érdemes mákos süteményt, diót, mogyorót és mandulát tenni, hiszen ezek a pénzhozó mivoltukon túl a szerelmet is megelőlegezhetik számodra.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!