A következő saláta tökéletes egy fáradt hétköznapra: gyorsan elkészíthető és alakkímélő recept.
Elkészítési idő 15 perc.
Hozzávalók
– 80 ml extra szűz oliva olaj
– 4 (kb. 15 cm átmérő) fehér pita (pita=lapos nagy zsemple) 2 cm-es csíkokra vágva
– 4 közepes jól megérett paradicsom, 1 cm-es csíkokra vágva
– só és frissen őrölt bors
– 4 újhagyma, vékonyra szeletelve
– 100g kimagzott olajbogyó, félbevágva
– 150 g görög feta sajt, morzsolva
– 1 evőkanál vörös borecet
– pár szál friss oregánó levél
– 1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a pitacsíkokat és pirítsuk 1 percig, amig mindkét oldala aranybarna és ropogós lesz.
Tegyük egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy az olajat leitassuk róla. Tegyük egy salátástálba a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a zöld hagymával, olajbogyóval és fetával.
Keverjük össze a megmaradt olajat, ecetet, oregánót és fokhagymát, majd keverjük jól össze. Csöpögtessük a salátára (esetleg leszűrve), majd a tetejére tegyünk néhány pita csíkot. Őröljünk rá még egy kis borsot és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!