A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka / 3. oldal

Akkora káoszban ülünk éppen, amekkorában csak lehet: a tavalyi évben rengetegen kényszerültek villámgyors váltásra, otthoni, távmunkára való átállásra.

Emberibbé vált a munka

Manapság olyan körülmények mellett élünk, amiket korábban el sem tudtunk volna képzelni és emiatt emberibb, kevésbé hivatalos lett a munka. Minden ötödik kolléga találkozott már virtuálisan a munkatársa háziállatával és minden hatodik ember sírt már idén az egyik kollégájának. Ez a szám magasabb a pandémia által komolyabban érintett iparágakban.

A világjárvány előtt arra bíztatták az embereket, hogy a munkahelyükön diszkrétek, távolságtartóak legyenek, de ez megváltozott, amikor a munkahely az otthonokba költözött. A közös sebezhetőség pedig lehetőséget biztosít arra, hogy másként tekintsünk egymásra, önmagunk lehessünk a kollégáink és feletteseink előtt. Úgy tűnik, ez egyre kevésbé zavar bennünket. 

Kijelenthetjük, már nem muszáj a tér és az idő összeegyeztetéséhez kötnünk a munkahelyi feladatainkat. Minden adott, hogy sokkal nagyobb rugalmassággal kezeljük ezt az élethelyzetet, és ténylegesen áttérjünk a hibrid munkára. Élvezhessük annak minden előnyét, illetve odafigyeléssel kompenzáljuk a hiányosságait. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»