A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

Akkora káoszban ülünk éppen, amekkorában csak lehet: a tavalyi évben rengetegen kényszerültek villámgyors váltásra, otthoni, távmunkára való átállásra.

Nekem nem volt új a felállás, hiszen lassan 10 éve dolgozom itthonról, ráadásul olyan körülmények mellett, amik abszolút megengedik a rugalmas időbeosztást. Az viszont számomra is teljesen idegen terepet jelentett, amikor a gyerekfelügyelet és a munka között kellett ingáznom – amit persze kiegészítettem egy kis tanulással, hogy teljesen a kép. 

Ennek tükrében új trend mutatkozik a piacon, ez pedig a hibrid munka. Egy olyan vegyes modell, amiben egyes alkalmazottak visszatérnek a munkahelyükre, mások viszont otthonról folytatják a munkát. Megint mások ide-oda ingáznak majd a két lehetőség között, akár heti, akár napi lebontásban.

Ez a rendszer sokak számára újdonság, ráadásul nem csak a dolgozókat, hanem a munkaadókat is jelentősen érinti a változás.

Ebben a cipőben jár most a Microsoft is. A mindenki számára ismert cégnek a vezetői úgy döntöttek, kialakítják saját hibrid munkastratégiájukat, hiszen nem kevesebb, mint 160 000 alkalmazottat foglakoztatnak. 

Bár sokan elvesztették a munkájukat, legalább ennyien vannak azok is, akiknek a távmunka új munkalehetőségeket teremtett. Egyúttal több időt kínált arra, hogy a családdal töltsék az idejüket, valamint eldönthessék, a későbbiekben melyik munkabeosztást preferálják.

Otthoni munkavégzés anyaként
PixelsEffect/istockphoto.com

Egyelőre úgy tűnik, hogy a rugalmas munkabeosztás továbbra is velünk marad, de ez az élethelyzet nem csak előnyöket hordoz magában. A csapatok, kollégák eltávolodtak egymástól, és felütötte a fejét a digitális kimerültség is.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»