Otthon / Utazás

6 pakolási hiba, amit utazás előtt te is elkövetsz

6 pakolási hiba, amit utazás előtt te is elkövetsz

Ha nem vagy rutinos utazó, akkor, amikor pakolásra kerül a sor, akadályokba ütközhetsz. Ha többet járod az utat, akkor is lehet, hogy elkövetsz néhány olyan hibát, ami miatt mindig nagyobb a bőröndöd a kelleténél, kényelmetlen az utazás vagy éppen valami olyan hiányzik, ami fontos lenne. Lássuk, mikre kell odafigyelned a következő utazásnál.

A táskád mérete

Attól függően, hogy hova, mennyi időre és mivel utazol, fontos, hogy mindenek előtt jól határozd meg, hogy mekkora bőröndre lesz szükséged.

Elegendő egy kézitáska, kell egy húzós bőrönd vagy egy nagyobb feladott poggyászra is szükség lesz? Az út előtt érdemes egyeztetni az útitársaiddal, csekkolni a légitársaságok előírásait és ezután meghozni a helyes döntést.

Nincs rosszabb, mint a reptéren szembesülni azzal, hogy túl nagy vagy túl súlyos a poggyászod, és persze az sem árt, ha nem fizetsz extra költséget azért, mert feleslegesen inkább biztosra mentél a nagyobb bőrönddel.

Folyadékok

A piperecuccaid és a folyadékok mindig sarkallatos pontjai a csomagolásnak, ezen ugyanis sokszor el lehet bukni, főleg, ha repülővel utazol. Fontos, hogy ha kézipoggyásszal repülsz, akkor úgy csomagold be a folyadékokat, hogy zárható műanyag tasakban legyenek, és ne haladják meg a 10*100 ml-t. Ha a kedvenc samponodat vagy parfümödet is szeretnéd elvinni az útra, érdemes kis flakonokba áttölteni vagy kisebb kiszereléseket vásárolni, hiszen az ellenőrzésnél biztosan ki kell majd dobnod, ami nem egyezik az előírásokkal.

Tipp: Akkor is érdemes külön zárható, kisebb kiszerelésekbe pakolni a neszeszered tartalmát, ha nem repülsz, mert így nem csak kisebb helyet foglalnak a táskádban, plusz a zárható tasakok a samponkatasztrófáktól is megmentenek majd.

Minden kell!

Ha nem akarod az egész gardróbodat magaddal vinni az útra, akkor nagyon fontos, hogy megfelelően szelektálj.

Csekkold az időjárást és vedd sorba fejben, hogy milyen programokhoz milyen szettekre lesz szükséged, mind mennyiségben, mind stílusban. Ha már a szetteknél tartunk, nagyon hasznos, ha már a pakolásnál is kész összeállításokban gondolkozol, azaz fejben összeállítod, hogy amit beteszel, az mivel passzol és mivel nem.

Azaz csak azért ne pakolj be egy szoknyát vagy egy cipőt, mert szereted, hiszen ha nem passzol semmihez, amit eddig beraktál vagy nem jól kombinálható, akkor csak a helyet foglalja majd a táskádban.

Nem a megfelelő dolgokat pakolod be

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik és számos hiba forrása, hogy nem a megfelelő ruhadarabokat csomagolod be a bőröndödbe. Hasznos, ha kiválasztasz néhány basic színt és ebben a színskálában mozogsz, így biztos, hogy minden, amit bepakolsz, jól passzol majd egymáshoz. Fontos továbbá, hogy gyűrődő, kényes ruhadarabokat ne pakolj be, sokkal jobb, ha kényelmes ruhákat válogatsz össze, amik kis helyet foglalnak és akár többször is fel tudod venni őket.

Tipp: Gyakori hiba, hogy a nagy pakolásban megtalálsz egy-két rég elfeledett ruhadarabot, ami hónapok óta nem volt rajtad, megörülsz neki és bedobod a bőröndbe. A legjobb, ha erről leszoksz, hiszen nem az út során kell kísérletezni, a kedvenc és jól bevált darabok sokkal jobb szolgálatot tesznek majd!

Nem használod ki jól a helyet

Bármekkora is a bőröndöd, az biztos, hogy a teljes gardróbod nem fog beleférni, így mindenképp spórolnod kell a hellyel. Hidd el, nagyon sokat számít, hogy a cipőid, a törölköződ, a neszeszer és a nagyobb helyet foglaló darabok hogyan és milyen sorrendben kerülnek be.

Ha felcsavarod a kisebb dolgokat, azzal sok helyet spórolhatsz, alulra és felülre érdemes egy nagyobb felületű dolgot tenni, ami segít abban, hogy pakolás után ne essen szét a bőröndöd teljes tartalma, illetve praktikus kihasználni a kis zsebeket is.

Ha még mindig bizonytalan vagy egy kicsit, kattints egy jópofa videóért.

Utolsó pillanatban pakolsz

A legrosszabb, amit elkövethetsz a csomagolás során, hogy az utolsó pillanatra hagyod, hiszen ilyenkor a nagy kapkodásban előfordulhat, hogy többminden otthon marad, de néhány olyan dolog belekerül a csomagba, amire semmi szükséged nem lesz.

Ne ijedj meg attól, ha nincs tele a bőröndöd, ha van egy előre megírt listád, és minden bekerült a csomagba, akkor csak örülj, a kint vett ajándékok vagy szuvenirek így biztosan beférnek majd.

Tipp: Papírra írt lista, egy kis előkészület, néhány utolsó utáni ellenőrzés – csak ennyi kell ahhoz, hogy profi legyél!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást